Deze Engelstalige opleiding biedt je de perfecte mix van informatica en bedrijfskunde. Met jouw kennis van de ontwikkeling en het gebruik van geavanceerde IT-systemen word je de spil van het bedrijf. Deze opleiding wordt gekenmerkt door de persoonlijke aandacht voor studenten. Dit wordt bereikt door middel van kleine (project)groepen. In september 2017 zijn vijftig studenten de Engelstalige opleiding begonnen. 

Naast deze bacheloropleiding, bieden wij ook de passende masteropleiding (MSc.) Business Information Technology aan.

Lees hieronder meer over de opleiding zelf, verdiep je in de unieke aspecten van de opleiding Business & IT - ook wel bedrijfsinformatie-technologie genoemd - en bekijk wat de toelatingseisen zijn.

VICTORIA'S VLOG ALS BUSINESS & IT STUDENT

Ben je benieuwd hoe het is om Business & IT te studeren? Victoria laat je zien een dag uit haar studentenleven zien.

Wat is Business & IT?

TECHNIEK LATEN WERKEN

Voor bedrijven is informatietechnologie van levensbelang. Maar informatietechnologie is meer dan het plaatsen van een computer en het installeren van een softwareprogramma: de medewerkers moeten er ook mee kunnen werken. Bij Business & IT leer je hoe je geavanceerde IT-systemen ontwikkelt en invoert bij bedrijven. Je denkt na over hoe je systemen zo kunt ontwikkelen, dat alle gebruikers er voordeel van hebben. Daarbij is er altijd aandacht voor zowel de techniek als de mens. Je zult dit allemaal leren tijdens praktische projecten, aangevuld met (gast)lessen van mensen die in deze sector werken. 

PRAKTIJKGERICHTE BACHELOR

Een belangrijk onderwerp is hoe IT de samenwerking tussen bedrijven kan verbeteren. Als Business & IT-professional kun jij de samenwerking analyseren en de processen en gegevensuitwisseling in kaart brengen. Je leert dit aan de hand van praktijkprojecten, zoals de invoering van de OV-chipkaart, waarbij alle nationale en regionale vervoersbedrijven met elkaar samenwerken. De opleiding heeft een goed contact met het bedrijfsleven. Je krijgt regelmatig colleges van docenten en gastsprekers uit de praktijk. Ook werk je vaak in projecten. Tijdens je opleiding kom je dus veel in aanraking met bedrijven en (semi)overheden, zoals banken, adviesbureaus en ziekenhuizen.

GEBRUIKERSVRIENDELIJKE IT-SYSTEMEN

De ontwikkeling en implementatie van IT-systemen in bedrijven is de kern van Business & IT. Hoe kun je IT-systemen zo ontwikkelen en invoeren dat een bedrijf én de klanten van dat bedrijf er voordeel van hebben? Hoe kan IT een manager helpen betere beslissingen te nemen? Je bestudeert voorbeelden van mislukte en geslaagde automatiseringsprojecten. Zo leer je wat van belang is voor succes. Denk bijvoorbeeld aan het evenementen-/mediabedrijf ID&T. Dat slaagt erin om in no time alle kaartjes te verkopen van grote evenementen als Sensation en Mysteryland. Hoe zet het bedrijf sociale media daarvoor succesvol in?

Business & IT studeren in Twente

UNIEKE COMBINATIE VAN INFORMATICA EN BEDRIJFSKUNDE

De opleiding Business & IT in Enschede is uniek wat betreft vorm en inhoud. Het is de enige universitaire opleiding Bedrijfsinformatietechnologie die twee volwaardige opleidingen achter zich heeft staan: de Universiteit Twente biedt hoogwaardig onderwijs op het gebied van Bedrijfskunde en Informatica. Afgestudeerden van de bacheloropleiding Business & IT hebben verstand van méér dan alleen techniek.

BEROEPSPRAKTIJKGERICHT

In Twente ga je vanaf dag één aan de slag met actuele en concrete vraagstukken die ingaan op informatietechnologie in de businesswereld. De opleiding staat midden in de beroepspraktijk. Dat merk je niet alleen tijdens de vele projecten en practica; je hebt ook regelmatig colleges van ervaren gastdocenten uit het veld.

BRUGGENBOUWER TEN VOETEN UIT

Tijdens de bacheloropleiding leer je programmeren, maar je wordt geen programmeur. Je weet waarmee een manager van een inkoopafdeling worstelt, zonder zelf inkoopmanager te willen zijn. Je bent vooral een bruggenbouwer. Jij weet complexe automatiseringsproblemen in grote organisaties op te lossen en processen slimmer in te richten, en je ziet verbanden doordat je de taal van de IT’er én de manager spreekt. Om slimme oplossingen aan te dragen die ook nog eens bij die ene organisatie passen, moet je van veel markten thuis zijn. Succesvol kunnen samenwerken met andere disciplines is dan van cruciaal belang.

ALLROUND

Business & IT verbindt technische onderdelen met bedrijfskundige en sociale aspecten. Er is veel behoefte aan sociale automatiseringsdeskundigen die verstand hebben van méér dan alleen techniek.

KLEINSCHALIGE OPLEIDING

In vergelijking met andere opleidingen is de opleiding Business & IT aan de Universiteit Twente niet zo groot. Jaarlijks starten we met zo’n veertig nieuwe studenten. Dat komt de persoonlijke sfeer binnen onze opleiding natuurlijk ten goede. Niemand is hier een nummer en we kennen elkaar eigenlijk allemaal.

Meer informatie over Business & IT

Voor bedrijven is informatietechnologie van levensbelang. Maar hoe zorg je ervoor dat software precies doet wat een bedrijf ervan verwacht? En hoe regel je een nauwkeurige afstemming van de bedrijfsprocessen op de gebruikte systemen?

De bachelor Business & IT (Bedrijfsinformatie-technologie) verbindt twee werelden. Je doet kennis op van bedrijfskundige processen, zo weet je precies hoe een organisatie functioneert en aan welke touwtjes je moet trekken om iets te veranderen. Uiteraard komen ook de moderne IT-systemen aan de orde, zodat je weet wat er mogelijk is en hoe je nieuwe producten en diensten stroomlijnt met behulp van IT. In verschillende projecten koppelen we deze twee vakgebieden op natuurlijke wijze aan elkaar.

De ontwikkelingen in de automatisering gaan razendsnel, dus het is een voortdurende uitdaging om bij te blijven en de juiste keuzes te maken. Jouw deskundigheid moet ervoor zorgen dat het bedrijf waar je werkt niet achterop raakt, maar ook niet achter elke dure hype aan rent.

Business & IT'ers komen tot hun recht in bedrijfsmatige omgevingen. Je bent als informatiespecialist thuis in elk bedrijf dat wil verbeteren en innoveren, in het besef dat IT daar altijd hard voor nodig is.

Ben jij een toekomstige bruggenbouwer en kun jij de uitdaging aan om de voortdurend groeiende informatietechnologie een stapje voor te blijven? Dan is Business & IT studeren iets voor jou. Lees ook eens de ervaringen van de studenten en bekijk het studieprogramma per jaar. Of geef je op voor een meeloopdag − altijd een goed idee om de sfeer te proeven. Zo kun je zien of Business & IT aan de Universiteit Twente de ideale studie is voor jou.

Opleidingsoverzicht

Diploma
Bachelor’s degree in Bedrijfsinformatie-technologie
Graad: BSc
Duur
3 jaar
Voltijd/deeltijd
Voltijd (geen deeltijd programma mogelijk)
Taal
Engelstalig
Instroommoment
1 september 2019
1 september 2020
1 september 2021
Studiekeuzecheck
Op verzoek van student
Numerus fixus
Niet bij deze opleiding
Accreditatie
NVAO

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies