In het tweede jaar van de bachelor Biomedische Technologie ga je je verder verdiepen in onder meer het kweken van nieuw weefsel en je ontdekt hoe een kunstnier werkt.

Overzicht modules tweede jaar

Module 5: Ontwikkelen van biologisch weefsel

Je gaat je verdiepen in het kweken van nieuw weefsel uit bestaande lichaamscellen. Je duikt het laboratorium in en leert cellen manipuleren tot kraakbeen, bot en vet. Vervolgens verdiep je je in verschillende analysetechnieken om te controleren of het manipuleren inderdaad gelukt is. Daarnaast kijk je naar de ethische aspecten van het werken met gemodificeerde cellen.

Meer weten over deze module?

Module 6: Transportfenomenen in biologische systemen

Als biomedisch technoloog moet je begrijpen hoe transportverschijnselen in het menselijk lichaam werken. Dat leer je door je te verdiepen in de werking van een kunstnier. Je gaat aan de slag met thermodynamica, het maken van wiskundige modellen en de beginselen van de stromingsleer. Deze kennis pas je toe in het teamproject: het ontwerpen van een kunstnier.

Meer weten over deze module? 

Module 7: Imaging technologies – meten is missen

Je gaat dieper in op beeldvormende technieken, zoals optica, ultrageluid (echo) en röntgenstraling. In het project verricht je metingen met deze technologieën. Je denkt na over de interpretatie van gemeten data en analyseert de nauwkeurigheid van je experiment. De theoretische achtergrond in deze module bestaat uit: systemen en signalen, fysische optica, ultrageluid, anatomie/fysiologie, computed tomography (CT) en foutenleer (statistiek).

Meer weten over deze module?

Module 8: Brein in balans

In deze module draait het om het menselijk evenwicht tijdens het staan. In het project bouw je met jouw team een wiskundig model waarmee je de menselijke balanshandhaving kunt verklaren. Je neemt onderliggende mechanismen mee, zoals sensorische informatieverwerking, spieractivatie, en spier-skeletmechanica. Vervolgens test je je model in een zelfontworpen experiment, schrijf je een artikel over je bevindingen en presenteer je deze aan je medestudenten op een slotsymposium.

Meer weten over deze module?

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies