Na je bacheloropleiding Biomedische Technologie heb je diverse mogelijkheden. Je kunt direct de arbeidsmarkt op of je kennis verder verdiepen via onze unieke masteropleiding Biomedical Engineering of een andere masteropleiding. Welke route je ook kiest, je kunt er zeker van zijn dat je met jouw (medisch-)technologische expertise een zinvolle bijdrage levert aan de samenleving. 

De master Biomedical Engineering

80% van de studenten die de bachelor Biomedische Technologie voltooien, stromen door naar onze tweejarige, Engelstalige masteropleiding Biomedical Engineering. Met je diploma van de bachelor Biomedische Technologie heb je direct toegang tot deze master. Bijzonder aan deze interdisciplinaire master zijn met name specialisaties die wij bieden:

  • Bioengineering Technologies
  • Imaging and in Vitro Diagnostics
  • Physiological Signals and Systems 
  • Bio robotics. 

Eerste en tweede jaar

Tijdens je master maak je ook een keuze tussen onderzoek en toegepast ontwerp: je bepaalt daarmee of je in de academische wereld verder gaat als wetenschapper of juist in het bedrijfsleven aan de slag wiltals ontwerper van originele, technologische toepassingen. In het eerste jaar stel je in overleg met de opleiding jouw vakkenpakket samen.  

Het tweede jaar van de masteropleiding bestaat uit een (internationale) stage van drie maanden en je afstudeeropdracht. Na succesvolle afronding mag je jezelf Ingenieur en Master of Science noemen. 

Andere masteropleidingen

Je kunt natuurlijk ook een andere vervolgopleiding kiezen, bijvoorbeeld een technische master als Mechanical Engineering, Nanotechnology of een master als Health Sciences. In sommige gevallen zal je eerst een pre-master van een half jaar moeten volgen. 

 

Wil je meer richting verkennen? Bekijk ons overzicht van masteropleidingen.

Chat offline (info)