De eerste helft van het derde jaar kun je vrij invullen. Heb je behoefte aan een buitenlandse ervaring? Dan kun je hier kiezen voor een minor in het buitenland. De eerste helft van het jaar biedt je dus de kans je eigen interesses te volgen. Het tweede halfjaar staat in het teken van je afstudeeropdracht.

Het eerste halfjaar

Het eerste semester van het derde jaar is de zogeheten profileringsruimte. Je kunt vakken naar keuze volgen aan de Universiteit Twente of elders in binnen- of buitenland.

Het tweede halfjaar

Het tweede semester is voor meer dan de helft gewijd aan het afstuderen. In de rest van de module is plaats ingeruimd voor keuzeonderwepren en het onderdeel Complexe functietheorie. Het afstudeerproject is een omvangrijke modelleringsopdracht, die niet zelden rechtstreeks uit de praktijk komt. Ter voorbereiding op deze opdracht bestudeer en bespreek je eerst enkele wiskundige artikelen. Zo doe je ervaring op met het lezen en interpreteren van wetenschappelijk werk. Vervolgens formuleer je je eigen onderzoeksvraag. Dat doe je op basis van je opdracht, die vaak in algemene termen gesteld is. Het afstudeerproject bestaat dan verder uit het uitwerken en onderzoeken van je onderzoekvraag. Over je bevindingen schrijf je een verslag. Als afsluiting van de opdracht − en daarmee je bachelorstudie − presenteer je je werk op een speciale studentenconferentie.

En dan heb je je bachelordiploma op zak. Benieuwd wat je na je studie kunt doen? Neem een kijkje.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies