Applied Mathematics

Dubbelstudie Applied Mathematics en Technische Natuurkunde

Als jij op zoek bent naar extra uitdaging en je niet alleen wilt verdiepen in de wiskunde maar ook in de natuurkunde of informatica, dan is een dubbelstudie Applied Mathematics in combinatie met Technische Natuurkunde of Technische Informatica misschien wel wat voor jou. Na het succesvolle afronden van het programma krijg je twee BSc- diploma’s.

STUDIEPROGRAMMA

Als je voor een dubbelprogramma kiest, zul je een aangepast studieprogramma volgen. Je gaat niet alleen modules van wiskunde of natuurkunde/informatica volgen, maar een combinatie van beide studieprogramma’s. Tijdens elke module volg je net iets meer vakken en krijg je dus ook meer studiepunten aan het eind. Daarom is het belangrijk dat je niet alleen goede cijfers in wiskunde hebt gehaald maar ook in natuurkunde/informatica. 

CURRICULUM

In het eerste jaar volg je vooral vakken en projecten van de opleiding Applied Mathematics, waarbij ook voldoende natuurkunde/informatica aan bod komt. In het tweede jaar ligt de focus vooral op de Technische Natuurkunde/Technische Informatica, want je volgt veel onderdelen van de modules van deze opleidingen. In het derde jaar heb je veel vrijheid. De eerste module is een keuzemodule en hier mag je zelf kiezen wat je gaat doen. In de tweede module heb je de keuze uit verschillende wiskundige en natuurkundige/informatica vakken, waarbij je sowieso een natuurkundige/informatica en een wiskundig vak moet kiezen. Het laatste half jaar staat in het teken van afstuderen.

MEER INFORMATIE

Wil je meer informatie over het dubbelprogramma? Neem dan contact met ons op. Het is natuurlijk ook mogelijk om een keer mee te lopen met een student die nu al het dubbelprogramma volgt. Schrijf je in voor een meeloopdag bij Applied Mathematics, Technische Natuurkunde of Technische Informatica en geef aan dat je geïnteresseerd bent in het dubbelprogramma. Dan zullen wij regelen dat je met een student van de dubbelstudie mee loopt.

Chat offline (info)