Advanced Technology

Waarom Advanced Technology aan de Universiteit Twente?

Als je kiest voor de BSc opleiding Advanced Technology op de Universiteit Twente krijg je een internationale opleiding van zeer hoog niveau die uit projecten is opgebouwd, in een persoonlijke en informele sfeer. Na het afronden van deze unieke bacheloropleiding heb je toegang tot meerdere masteropleidingen.

De beste manier om erachter te komen of Advanced Technology bij jou past is door het zelf te beleven. En dat kun je het beste doen tijdens een meeloopdag. Schrijf je nu in en loop mee met een van onze studenten om het leven van een Advanced Technology-student zelf te ervaren.

Unieke, brede opleiding

Advanced Technology is een unieke, Engelstalige bacheloropleiding, die alleen gegeven wordt aan de Universiteit Twente. Het is een brede studie die de nieuwste technische kennis combineert met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft. Je leert hoe je verschillende technische disciplines kunt combineren om multidisciplinaire oplossingen te bedenken voor complexe problemen, zoals de vraag naar energiezuinig transport en nieuwe bronnen van schone energie.

Je specialiseert je niet alleen in natuurwetenschappen en techniek, maar raakt ook vertrouwd met de ins en outs van het ondernemerschap en de sociale context waarin jij een verschil gaat maken. Benieuwd naar de opbouw en de invulling van het studieprogramma? Lees hier meer over het studieprogramma van Advanced Technology.

Ik wilde graag een uitdagende opleiding die me op de proef zou stellen en mij zou motiveren betere resultaten te behalen.Byron van Gool

PERSOONLIJK, INFORMEEL, INTERNATIONAAL

Studeren bij de opleiding Advanced Technology is persoonlijk en informeel. Onze toegankelijke docenten geven graag antwoord op je vragen en je mentor of studieadviseur staat altijd voor je klaar om je te helpen als je tegen problemen aanloopt.

Advanced Technology is een Engelstalige, internationale opleiding. Je medestudenten komen uit Nederland en andere landen zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Indonesië, Roemenië, Zuid Afrika en China. Studeren en samenwerken met internationale studenten is een ideale voorbereiding op de internationale arbeidsmarkt. Op die manier leer je om op een hele andere manier naar een probleem te kijken en het probleem in een internationaal team op te lossen.

In de video hieronder vertellen internationale studenten Advanced Technology over hun dagelijkse activiteiten zodat je een indruk krijgt van de opleiding.

MASTEROPLEIDINGEN

Met een bachelordiploma Advanced Technology op zak kan je werkelijk alle kanten op. Je internationaal erkende diploma biedt je toegang tot meerdere masteropleidingen, zoals Nanotechnology, Mechatronics, Mechanical Engineering, Business Administration, Chemical Engineering, Applied Physics, Electrical Engineering, en Sustainable Energy and Technology. In het derde jaar van de bacheloropleiding kies je uit een aantal modules die je voorbereiden op en zorgen dat je toelaatbbaar ben voor de door jou gekozen masteropleiding. Lees meer over de mogelijkheden na het behalen van je bachelordiploma.

Projectonderwijs en thema's

Een ander uniek aspect van Advanced Technology aan de Universiteit Twente is onze onderwijsaanpak. We combineren projectonderwijs met andere innovatieve onderwijsmethodes in voltijd modules. Elke module heeft een thema, dat ook de basis vormt voor je teamproject. In dat project pas je samen met medestudenten je theoretische kennis over verschillende onderwerpen toe. Vaak moet je al je kennis gebruiken om tot een oplossing van het projectprobleem te komen. Met je team moet je ook vaak een prototype bouwen om jullie oplossing te demonstreren. Lees meer over het studieprogramma van Advanced Technology en het onderwijsmodel van de Universiteit Twente.

Op zoek naar extra uitdaging?

Ben je op zoek naar extra uitdaging en kun je het aan om naast jouw reguliere studieprogramma extra vakken te volgen? Wil je je naast je bachelor verdiepen in een bepaald vakgebied of je juist verbreden? De opleiding Advanced Technology en de Universiteit Twente bieden verschillende mogelijkheden aan om iets extra’s te doen naast je studie.

ONDERZOEK VAN WERELDKLASSE

De University of Twente beschikt over enkele uitstekende onderzoeksinstituten, zoals het Institute for Nanotechnology MESA+, het Institute for Biomedical Technology and Technical Medicine MIRA en het NIKOS, een instituut toegewijd aan innovatief ondernemen. Het Green Energy Initiative concentreert zich op onderzoek naar duurzame energie en is een samenwerkingsverband tussen drie onderzoeksinstituten van de University of Twente: MESA+, het Institute for Innovation and Governance Studies IGS en het Centre for Telematics and Information Technology CTIT.

De opleiding Advanced Technology werkt nauw samen met wetenschappers van deze onderzoeksinstituten en het Green Energy Initiative. Ze bieden niet alleen ondersteuning tijdens je projecten, maar geven ook hoorcolleges en organiseren werkcolleges. Dankzij deze nauwe samenwerkingen blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de verschillende disciplines.

HOOG AANGESCHREVEN OPLEIDING

De Keuzegids Universiteiten is de enige onafhankelijke gids die op kritische wijze de kwaliteit van opleidingen in Nederland beoordeelt en vergelijkt. In de editie van 2014 ontvangt Advanced Technology een speciaal kwaliteitszegel en behoort het tot de beste opleidingen van het jaar.

Ook worden volgens de Elsevier (‘De beste studies’, 29 september 2016) vooral de docenten en faciliteiten erg goed door onze studenten beoordeeld, meer dan 70 percent zijn (zeer) tevreden. Bovendien zouden bijna 70% van de studenten de studie aanraden aan een vriend, familie of een collega.

DE OPLEIDING VOOR JOU?

Advanced Technology is een uitdagende, brede bacheloropleiding, waarin verschillende technische disciplines samenkomen. Als aanstormend Advanced Technology-student, heb je aanleg én passie voor exacte wetenschappen, zoals natuurkunde en wiskunde. Daarnaast ben je geïnteresseerd in slimme, nieuwe gadgets. Je bent bereid om hard te werken en je realiseert je dat het combineren van verschillende technische disciplines leidt tot nieuwe en spannende oplossingen.

Chat offline (info)