Zie Advanced Technology

Waarom Advanced Technology studeren in Twente?

Als je kiest voor de bacheloropleiding Advanced Technology aan de Universiteit Twente krijg je een internationale opleiding van zeer hoog niveau die uit projecten is opgebouwd, in een persoonlijke en informele sfeer. Het is een brede studie die de nieuwste technische kennis combineert met een scherp gevoel voor wat onze samenleving nodig heeft. Je specialiseert je niet alleen in natuurwetenschappen en techniek, maar raakt ook vertrouwd met de ins en outs van het ondernemerschap en de sociale context waarin jij een verschil gaat maken. Lees meer over het studieprogramma van Advanced Technology, of meld je aan voor een meeloopdag en ontdek zelf of de studie Advanced Technology en het studentenleven in Twente bij je passen!

Best Technical UniversityStudiekeuzegids 2018

Persoonlijk, informeel, internationaal

Studeren bij de opleiding Advanced Technology is persoonlijk en informeel. Onze toegankelijke docenten geven graag antwoord op je vragen en je mentor of studieadviseur staat altijd voor je klaar om je te helpen als je tegen problemen aanloopt.

Advanced Technology is een Engelstalige, internationale opleiding. Je medestudenten komen uit Nederland en andere landen zoals Duitsland, Groot-Brittannië, Indonesië, Roemenië, Zuid Afrika en China. Studeren en samenwerken met internationale studenten is een ideale voorbereiding op de internationale arbeidsmarkt. Zo leer je om op een heel andere manier naar een probleem te kijken en het probleem in een internationaal team op te lossen.

Na je bachelor

Met een bachelordiploma Advanced Technology op zak kun je werkelijk alle kanten op. Je internationaal erkende diploma biedt je toegang tot meerdere masteropleidingen, zoals Nanotechnology, Mechanical Engineering, Systems & Control, Business Administration, Chemical Engineering, Applied Physics, Sustainable Energy and Technology en Electrical Engineering. In het derde jaar van de bacheloropleiding kies je uit een aantal modules die je voorbereiden op de door jou gekozen masteropleiding. Lees meer over de mogelijkheden na het behalen van je bachelordiploma.

Projectonderwijs

Een uniek aspect van Advanced Technology aan de Universiteit Twente is onze onderwijsaanpak. We combineren projectonderwijs met andere innovatieve onderwijsmethodes in voltijdmodules. Elke module heeft een thema, dat ook de basis vormt voor je teamproject. In dat project pas je samen met medestudenten je theoretische kennis over verschillende onderwerpen toe. Vaak moet je al je kennis gebruiken om tot een oplossing van het projectprobleem te komen. Met je team moet je ook vaak een prototype bouwen om jullie oplossing te demonstreren. Lees meer over het studieprogramma van Advanced Technology en het onderwijsmodel van de Universiteit Twente.

Onderzoek van wereldklasse

De University of Twente beschikt over enkele uitstekende onderzoeksinstituten, zoals het Institute for Nanotechnology MESA+, het TechMed Centre en het Digital Society Institute

De opleiding Advanced Technology werkt nauw samen met wetenschappers van deze onderzoeksinstituten. Zij bieden niet alleen ondersteuning tijdens je projecten, maar geven ook hoorcolleges en organiseren werkcolleges. Dankzij deze nauwe samenwerkingen blijf je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen binnen de verschillende disciplines.

Hoog aangeschreven opleiding

Volgens de Nationale Student Enquête (NSE), een landelijk onderzoek waarin jaarlijks studenten in het hoger onderwijs worden uitgenodigd om hun mening te geven over hun opleiding, zou 70% van de studenten Advanced Technology aanraden aan familie en vrienden. Ook worden de docenten en faciliteiten door onze studenten beoordeeld als erg goed.

De opleiding voor jou?

Advanced Technology is een uitdagende, brede bacheloropleiding, waarin verschillende technische disciplines samenkomen. Als aanstormend Advanced Technology-student, heb je aanleg én passie voor exacte wetenschappen, zoals natuurkunde en wiskunde. Daarnaast ben je geïnteresseerd in slimme, nieuwe gadgets. Je bent bereid om hard te werken en je realiseert je dat het combineren van verschillende technische disciplines leidt tot nieuwe en spannende oplossingen.

Wil je weten hoe het is om Advanced Technology te studeren? Schrijf je in voor een meeloopdag en ervaar zelf wat de opleiding en het studentenleven in Twente te bieden hebben.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies