Je gaat afstuderen! Het derde jaar bestaat uit keuzeruimte en de laatste stap die je moet nemen voordat je jezelf Bachelor of Science mag noemen: je afstudeerproject. Je baseert je keuzes in dit jaar op hoe je jouw toekomst in wilt richten. De vrije keuzeruimte vul je in met vakken die je nodig hebt om toelaatbaar te worden tot de masteropleiding van jouw keuze. Die vakken kun je niet alleen op de UT volgen, maar ook op andere universiteiten zowel in het binnen- als buitenland.


Modules 9 & 10: dit zijn jouw opties

Je hebt de volgende mogelijkheden:

  • Volg vakken uit andere opleidingen die aansluiten bij jouw masterkeuze, bijvoorbeeld Industrial Engineering and Management (Technische Bedrijfskunde) Biomedical Engineering (Biomedische Technologie) of Technical Computer Science  (Technische Informatica). 
  • Studeer een half jaar aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland. Met uiteraard het oog op je master volg je twee modules vakken aan een universiteit van jouw keuze.
  • Meld je aan bij één van onze studententeams.
  • Heb je ambities om leraar te worden? Volg dan de minor Leren Lesgeven en haal een tweedegraads lerarenbevoegdheid. Daarmee kun je aan de slag als docent op een middelbare school.

Module 11 & 12: Afstudeeropdracht

Voor je bacheloropdracht werk je individueel aan een onderzoeks- of ontwerpproject binnen een van onze onderzoeksgroepen, waarbij je wordt begeleid door een van de medewerkers. De afstudeeropdrachten die onze studenten kiezen zijn zeer gevarieerd. 

Recente afstudeerprojecten zijn:

  • Het maken van een elektronische neus die ziektes zou kunnen detecteren
  • Een inspectierobot ontwerpen die door een pijplijn kan lopen
  • Robird: een robot roofvogel die als vogelverschrikker vogels kan wegdrijven bij vliegvelden en gewassen
  • Het modelleren van een neurologische populatie middels een wetenschappelijk model, zodat zelf simulaties gecreëerd kunnen worden

Lees wat onze studenten zeggen over wat je mogelijkheden zijn na Advanced Technology

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies