Doorstuderen voor een masterdiploma

Advanced Technology is een brede technische bacheloropleiding die je voorbereidt op veel verschillende masteropleidingen. Na de afronding van de bacheloropleiding Advanced Technology heb je dan ook tal van mogelijkheden. De meeste studenten stromen door naar een masteropleiding om zich te specialiseren in een specifieke discipline. Waar je gaat werken na je masteropleiding is grotendeels afhankelijk van de opleiding en specialisatie die je kiest. In je derde jaar kies je uit een aantal modules die je voorbereiden op de door jou gekozen masteropleiding, zodat je na het behalen van je bachelordiploma meteen kunt doorstromen naar het volgende niveau.

Mogelijke masteropleidingen

Er zijn verscheidene masteropleidingen aan de Universiteit Twente die naadloos aansluiten op de bacheloropleiding Advanced Technology. Dit zijn enkele veel gekozen opleidingen:

Applied Physics
Applied Mathematics
Biomedical Engineering
Business Administration
Chemical Engineering
Computer Science
Electrical Engineering
Human Media Interaction
Industrial Engineering and Management
Mechanical Engineering
Nanotechnology
Spatial Engineering
Sustainable Energy Technology
Systems and Control  

Ga naar de website over masteropleidingen voor meer informatie over masteropleidingen en hun specialisaties aan de Universiteit Twente.

Naar het buitenland

Naast een masteropleiding aan de Universiteit Twente, kun je ook kiezen voor een masteropleiding aan een andere universiteit in Nederland of in het buitenland. Tijdens je bacheloropleiding kan je studieadviseur je adviseren over de modules die je het beste kunt volgen ter voorbereiding op de masteropleiding van je keuze. Houd er echter rekening mee dat andere universiteiten je kunnen vragen eerst een pre-masterprogramma te volgen voordat ze je toelaten tot een masteropleiding.

Carrièreperspectieven

Nadat je je bacheloropleiding Advanced Technology hebt afgerond hebt en je masterdiploma hebt behaald, liggen de leuke banen voor het oprapen. Met je technologische en leidinggevende ervaring en brede kennis kun je alle kanten op, waaronder het bedrijfsleven, de commerciële wereld en de non-profitsector. Waar je uiteindelijk terecht komt hangt af van de richting die je kiest tijdens je masteropleiding.

Tijdens je bacheloropleiding Advanced Technology ontwikkel je ook leidinggevende kwaliteiten en marketinginzicht voor het starten van je eigen bedrijf. Je leert bouwen aan een goede toekomst voor jezelf en de problemen van morgen op te lossen. Wie weet word je wel een van de grondleggers van schonere energie, milieuvriendelijke bouwmaterialen of de volgende generatie communicatieapparaten. Eén ding is zeker: deze opleiding stoomt je klaar voor succes.

Alumni aan het woord

Lees wat een aantal van onze alumni na hun opleiding zijn gaan doen. Mocht je nog vragen hebben, blader dan eens door de veelgestelde vragen over Advanced Technology of neem contact met ons op.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies