Extra uitdaging

PLUSPROGRAMMA’S ADVANCED TECHNOLOGY

WAT ZIJN PLUSPROGRAMMA’S?

De plusprogramma’s zijn bedoeld voor excellente studenten die op zoek zijn naar extra uitdaging en zich al vroeg willen verdiepen in een bepaald vakgebied. Denk hierbij bijvoorbeeld aan nanotechnologie, informatica of mechatronica.

Een plusprogramma bestaat uit 30-32 studiepunten (ECTS) en wordt naast het reguliere studieprogramma gevolgd. Het zijn dus extra vakken waarmee je begint vanaf het tweede kwartiel. Het plusprogramma wordt gevolgd in de eerste twee jaar van de bacheloropleiding. Door het volgen van een plusprogramma kun je je al voor je masterkeuze verdiepen in wat er in het vakgebied gebeurt. Let wel, het volgen van een plusprogramma heeft geen invloed op je toelating tot de masteropleiding van je keuze.

De opleiding Advanced Technology biedt samen met de opleiding Technische Natuurkunde de plusprogramma’s Nanotechnology en Biofysca aan. Daarnaast wordt er gewerkt aan een plusprogramma in de vakgebieden Applied Physics, Chemical Engineering, Mechanical Engineering/Mechatronica en Computer Science.

De plusprogramma’s Nanotechnology en Biofyscia zijn sterk gerelateerd aan onze onderzoeksinstituten MESA+ en MIRA. De vakken die je volgt worden gegeven door de verschillende onderzoeksgroepen van onderzoeksinstituten en geven zo een goed overzicht van wat wij allemaal doen in deze richtingen.

BEN IK GESCHIKT?

De plusprogramma’s van de opleiding Advanced Technology zijn bedoeld voor excellente studenten. Heb jij een 8 of hoger voor Wiskunde B en Natuurkunde op het VWO? Ben jij op zoek naar extra uitdaging en wil je je verdiepen in een bepaald vakgebied? Dan ben je zeker geschikt voor onze plusprogramma’s. De extra vakken beginnen in het tweede kwartiel. Dit geeft je de gelegenheid om eerst rustig op te starten en te kijken of je naast het reguliere programma nog tijd over hebt om er iets bij te doen. Op die manier weten wij zeker dat jij het aankunt.

HOE MELD IK MIJ AAN?

Tijdens het eerste kwartiel geef je bij de opleiding aan dat je interesse hebt in het volgen van een plusprogramma.

Chat offline (info)