Ervaringen

Studenten

SEVIM AKTAS, STUDENT ADVANCED TECHNOLOGY

We zijn de engineers, de probleemoplosssers − Wij zijn Advanced Technologists. 

Advanced Technology is een multidisciplinaire opleiding waarin allerlei vormen van engineering aan de orde komen: mechanisch, elektrisch, chemisch.  Maar dat is nog niet alles, want je kunt ook bedrijfskundige vakken volgen. Dat is de reden waarom ik voor deze opleiding heb gekozen. Ik ben

Sevim Aktas, student Advanced Technology en vooral geïnteresseerd in de combinatie van technologie en bedrijfskunde. Voorheen kon ik maar niet beslissen welke engineeringrichting ik in wilde slaan, maar deze opleiding biedt mij een kennismaking met alle richtingen en bovendien de mogelijkheid om professionele managementvaardigheden te ontwikkelen.  Het feit dat ik daarbij omringd word door gelijkgestemde zielen, zie ik als een dagelijkse bron van inspiratie. Ik ben blij dat ik de opleiding heb gevonden die echt past bij mijn interesse en hoop je ooit te mogen begroeten in de wereld van engineering.

BYRON VAN GOOL, STUDENT ADVANCED TECHNOLOGY

Mijn naam is Byron van Gool, ik kom uit Johannesburg, Zuid-Afrika, en ik ben 19 jaar. Ik heb om twee redenen gekozen voor de Universiteit Twente: de opleiding Advanced Technology en de fantastische campus. Op de middelbare school blonk ik uit in wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Ik wist dat ik een technische opleiding wilde volgen, maar ik wist nog niet precies welke richting ik op wilde. Ik wilde graag een uitdagende opleiding die me op de proef zou stellen en mij zou motiveren betere resultaten te behalen.

De uitdagende en spannende projecten van Advanced Technology vind ik het leukst. Een interessant project was het ontwikkelen van een versnellingsmeter, waarbij meerdere technische vakgebieden samenkwamen. Het is een fantastische ervaring om vanuit het niets een volledig functionerend apparaat te bouwen. De gemiddelde week van een student Advanced Technology is druk. Je hebt ongeveer zes uur college en groepswerk per dag. Dit lijkt misschien niet zo leuk, maar het betekent wel dat je thuis veel minder hoeft te doen.

Er is veel te doen in Enschede. Je kunt lid worden van een van de vele verenigingen op of vlakbij de campus. Er zijn meer dan 100 verenigingen, van cultuur- en sportverenigingen tot internationale en studentenverenigingen. Als je actief meedoet aan het studentenleven zul je je nooit vervelen.

Naast mijn studie doe ik veel aan sport en ga ik naar de sportschool. Ik doe mee aan evenementen georganiseerd door onze studievereniging en door de Universiteit Twente, en aan tripjes met mijn huisgenoten.

FREDRIK KOOPMANS, STUDENT ADVANCED TECHNOLOGY

In onderstaande video vertelt Fredrik je waarom hij voor Advanced Technology gekozen heeft.

JORIS DE BRUIJN, STUDENT ADVANCED TECHNOLOGY

Ik heb deze Bacheloropleiding gekozen omdat ik veel uitdaging zocht in mijn studie en een brede basis wilde leggen. Advanced Technology is veelzijdig en diepgaand tegelijk. Met je Masterdiploma kun je alle richtingen uit. Het leuke is dat in elke module een andere specialisatie aan bod komt. Bij thermodynamica hebben we een koelkast gebouwd. Heel gaaf om te zien dat die gewoon werkte! Daarnaast hebben we veel te maken met problem-based learning. Dan leer je het vak niet door middel van colleges, maar krijg je met je projectgroep een probleem voorgeschoteld waarover je informatie verzamelt om vervolgens samen een oplossing te bedenken. Zo maak je je de stof eigen. Het werkt heel goed, vind ik.

Chat offline (info)