Ervaringen

Sven Krabbenborg

Alumnuservaring

Onderzoeker bij SURFIX BV

Sven Krabbenborg behaalde in 2008 zijn bachelordiploma Advanced Technology en behaalde vervolgens een masterdiploma Nanotechnology op de Universiteit Twente. Vervolgens heeft hij vier jaar aan zijn promotieonderzoek gewerkt en inmiddels heeft hij sinds 2014 een baan bij SURFIX BV in Wageningen.

ADVANCED TECHNOLOGY EN MIJN MASTEROPLEIDING

Ik was altijd al ontzettend geïnteresseerd in de wetenschap en ik wilde niet kiezen tussen scheikunde, natuurkunde en elektrotechniek. Met Advanced Technology hield ik mijn opties open en leerde ik ook nog eens over de zakelijke aspecten. De opleiding is breed en geeft een multidisciplinaire kijk op en benadering van praktische problemen. Dit sprak mij ontzettend aan.
Na Advanced Technology koos ik voor de masteropleiding Nanotechnology. De redenen waren hetzelfde. De multidisciplinaire aspecten komen bij nanotechnologie nog sterker naar voren. De onderwerpen van deze masteropleiding kan je niet op één hoop gooien; ze bevinden zich op het snijvlak van verschillende vakgebieden.

MIJN DAGELIJKSE ACTIVITEITEN BIJ SURFIX BV

SURFIX BV ontwikkelt en produceert chemische oppervlaktemodificatie door middel van innovatieve nanocoatings, meestal in de vorm van monolayers voor de micro- en nanotechnologiemarkt. Dankzij deze modificatie kunnen de eigenschappen van oppervlaktes naar wens van de klant aangepast worden. Sommige klanten willen een standaard nanocoating die een product stof- en waterafstotend maakt, terwijl andere klanten een op maat gemaakte nanocoating willen die ontworpen is voor eiwitimmobilisatie op een sensorchip.

Ik ben R&D-wetenschapper bij SURFIX. Ik ben verantwoordelijk voor de patronen en nanocoatings op microfluïdische chips. In de praktijk betekent dit dat ik betrokken ben bij het ontwikkelen en afleveren van nanocoatings, het onderhouden van klantrelaties en de planning van ontwikkelingsprocessen. Mijn ontwikkelingsactiviteiten zijn vooral gericht op innovatieve coatings met interessante eigenschappen op het gebied van microfluïdica en elektroden. Ik houd me ook bezig met het ontwikkelen van praktische en economisch haalbare methodes om patronen aan te brengen in bestaande nanocoatings van SURFIX.

KOMT WAT JE GELEERD HEB TIJDENS DE OPLEIDING VAN PAS?

Ik maak niet veel gebruik van de kennis die ik opgedaan heb tijdens de bacheloropleiding. Waar ik wel van profiteer is de ervaring die ik heb opgedaan tijdens Advanced Technology: een manier van denken en werken. Dat kritische en academische denken komt zeker van pas tijdens mijn werk. Advanced Technology bereidt je ook voor op het omgaan met nieuwe en complexe uitdagingen. En de multidisciplinaire aanpak heeft me klaargestoomd voor het bedrijfsleven. De problemen en ontwikkelingen die ik tegenkom zijn vaak niet alleen van scheikundige aard, maar gaan ook over andere disciplines.

MIJN ADVIES VOOR AANKOMENDE STUDENTEN

Na je opleiding Advanced Technology denk en werk je professioneler, en kan je elke uitdaging in de toekomst aan. Zelfs de slimste professional kan je niet zeggen hoe je carrière eruitziet in 2030. Je kunt er alleen maar voor zorgen dat je voorbereid bent op alle nieuwe ontwikkelingen en uitdagingen.

Chat offline (info)