Ervaringen

Joel van Tiem

JOEL VAN TIEM, ALUMNUS ADVANCED TECHNOLOGY

Open dagen. Meeloopdagen. Oneindig veel pennen met universiteitslogo’s. In het laatste jaar van mijn middelbare school was ik er maar druk mee: mijn studiekeuze. Maar pas nadat ik had meegelopen met een eerstejaars Advanced Technology-student dacht ik voor het eerst: “Dit zie ik me volgend jaar wel studeren.” Zo geschiedde.

Voor mij was de rode draad door de opleiding de analytische en multidisciplinaire aanpak. Je leert complexe problemen echt te analyseren en te doorgronden. Zo heb ik mijn tweede jaar samen met een medestudent in tien weken een radiozender gebouwd. Waar we aan het begin van het kwartiel nauwelijks wisten wat een antenne was, hoorden we aan het einde van het project onze muziek op de FM radio van de buren. Het is supergaaf om je opgedane kennis meteen zo te gebruiken.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij Liander, een bedrijf dat het elektriciteits- en gasnet in het grootste deel van Nederland beheert. Mijn team, Market & Business Intelligence, brengt toekomstige ontwikkelingen in de energiewereld en hun impact op het energienet in kaart. Dat is geen radiozender, maar wel een complex probleem. Laat Advanced Technology mij nu net geleerd hebben hoe ik die kan doorgronden.

Chat offline (info)