High Tech Human Touch: de Universiteit Twente is een technische universiteit waar mens en technologie nooit ver van elkaar verwijderd zijn. Of je hart nu vooral in technologische ontwikkelingen ligt, in economie of in de zorg, op de Universiteit Twente vind je altijd een rol die bij je past. Het is dé perfecte plek voor meiden met uiteenlopende interesses.

Technisch zonder scheidslijn

Universiteit Twente (UT) is een technisch georiënteerde universiteit. In Twente kies je voor technische of technologische (toegepaste techniek-) wetenschappen. Je kunt er ook gedragswetenschappen studeren of management & bestuur. Een strakke scheidslijn is er niet. Dat je technologie nodig hebt om maatschappelijke vraagstukken op te lossen, beseft een Twents bestuurskundige als geen ander. En wat heb je aan nieuwe techniek als je die niet in de wereld van alledag kunt toepassen?

De rol die bij jou past

Ben je een echte onderzoekster die nieuwe technieken ontwikkelt? Of liever een ontwerpster die technieken omzet in voor iedereen toegankelijke technologie? Misschien ben je wel een geboren organisatrice en zorg jij ervoor dat al die technieken en innovaties goed landen. In Twente ontdek je zelf welke rol bij je past. In projecten waaraan je vanaf dag één meedoet. Of je nu Technische Natuurkunde, Psychologie of een van die andere 18 bacheloropleidingen gaat volgen.

Waar ben jij goed in?

Weten waar je goed in bent, geeft je een flinke voorsprong wanneer je straks op zoek gaat naar een geschikte masteropleiding en je eerste baan. Jij weet hoe je het beste uit jezelf haalt!  Ben je bezig met je profielkeuze of het kiezen van een studie na je VWO? De Techniekmeiden van de Universiteit Twente zijn er voor je om je te adviseren en te inspireren. 

Persoonlijk contact

De Universiteit Twente is ‘groot in kleinschaligheid’. Je volgt hoorcolleges dan ook niet in grote onpersoonlijke collegezalen. Daarnaast werk je veel in kleine groepen, wat leerzaam en tegelijkertijd gezellig is. Het technisch georiënteerde karakter maakt de Universiteit Twente niet minder persoonlijk. Je gaat hier dus niet kopje onder in de massa. Wel is het campusterrein een dorp zich, met het aanbod van een grote stad. Zelfs voor kiespijn of andere ongemakken hoef je de poort niet uit, want we hebben een eigen medische en tandheelkundige dienst. En de campus is ook ‘draadloos’, zodat je bij mooi weer lekker met je laptop op het gras kunt werken.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies