Op zoek naar studiekeuzeadvies? De Techniekmeiden van de Universiteit Twente weten het als geen ander: een leuke studie kies je niet zomaar. Het begint al bij het kiezen van je profiel in VWO 3: je gaat nadenken over je toekomst en welke richting je op wilt. Daarna ga je je oriënteren op welke vervolgstudies precies bij je passen, Als je behoefte hebt aan hulp bij het kiezen van een studie, dan staan de Techniekmeiden voor je klaar.

De eerste fase: profiel kiezen

Als derdejaars VWO-scholier kies je een profiel, wat gevolgen heeft voor je vervolgstudie. Je zet de eerste stap naar jouw toekomst, een carrière waarin je je passie kwijt kunt en je ambities waar kunt maken. Lees meer over de profielkeuze en welke vervolgopleidingen je met elk profiel kunt volgen.

De volgende fase: studie kiezen

Na het kiezen van je profiel ga je je oriënteren op je vervolgstudie. Eén van de mogelijkheden is het bezoeken van open dagen. Om je op weg te helpen, hebben de Techniekmeiden een gemakkelijk stappenplan voor je opgezet om te ontdekken welke studie bij je past.

Studiekeuzeadvies & beroepskeuze

Als je je aan het oriënteren bent op een vervolgstudie, is het verstandig je te verdiepen in wat voor werk je later graag zou willen doen. Passend studiekeuzeadvies hangt dan ook nauw samen met beroepskeuzeadvies. Stel jezelf de vraag welk beroep bij je past.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies