Voor Docenten

Steeds meer meisjes kiezen op het VWO voor een natuurprofiel. Toch is voor veel van hen een technische vervolgopleiding niet de volgende stap. Dat kan komen doordat zij een beperkt beeld hebben van bèta en techniek. De keuzemogelijkheden zijn de laatste jaren enorm uitgebreid. Zo zijn er steeds meer multidisciplinaire opleidingen waarin bèta/techniek gekoppeld is aan een of meer andere disciplines, bijvoorbeeld voor de gezondheidszorg.

Om die reden heeft de Universiteit Twente het ambassadriceproject in het leven geroepen. Technische studentes bezoeken middelbare scholen en vertellen over de mogelijkheden van techniek studeren en hun eigen ervaringen met het kiezen voor techniek en het ook daadwerkelijk studeren.

Een dergelijk bezoek duurt ongeveer een uur tot anderhalf uur en vindt overdag plaats. Ambassadrices bezoeken middelbare scholen (voornamelijk) in tweetallen en hebben zelf een presentatie voorbereid. Deze presentatie is geschikt voor groepen van 15-25 meiden. Na de presentatie is er de mogelijkheid tot vragen stellen en eventueel een groepsgesprek.

Een ambassadrice op uw school? Dat kan. Meldt de school aan door een mail te sturen naar techniekmeiden@utwente.nl. Vermeld hierin duidelijk de naam en plaats van de school. Het aantal groepen waarvoor een presentatie gewenst is en een geschikte dag in de week voor het bezoek.

Chat offline (info)