studente electrical engineering

Ik kwam op de High Tech High Tea en het was direct al gezelligCéline

Het is voor mij, Céline Steenge (20), alweer 4 jaar geleden toen ik bij de High Tech High Tea (HTHT) kwam. De reden? Een dagje vrij van school en gezellig een dagje met vriendinnen naar universiteit Twente. Ik had het allemaal al uitgezocht dacht ik zelf. Ik was al een paar keer met wiskunde D naar Twente geweest voor excursies en ik wist dat Twente mijn nieuwe thuisbasis zou worden na de middelbare school. Ook had ik al bedacht dat ik technische bedrijfskunde ging doen. Ik houd van dingen regelen en plannen en neem altijd al verantwoordingen op me. En dit wist ik allemaal al in het 5de jaar van de middelbare school dacht ik.

Ik kwam dus op de HTHT en het was direct al gezellig, wat ook bij de universiteit Twente hoort. Na de introductie deden we een test over je interesse vlakken. Ik kwam uit op het vlak met technische bedrijfskunde, maar ook bij het vak met technische informatica (nu technical computer sciences) en electrical engineering. Ik begon met de workshop van technische bedrijfskunde en dit was best gezellig. Hierna ging ik naar het speeddaten. Hier heb ik vooral met heel veel meiden gepraat, maar ik had toch al het idee dat ik mijn keuze had gemaakt. Ik liep dus ook voornamelijk met een vriendin mee die nog niet precies wist wat ze wilde. Mijn laatste workshop was met electrical engineering. Terwijl we de workshop deden, begon ik steeds meer de beseffen dat ik dit eigenlijk ook wel heel leuk vond. Ik heb altijd al meer van natuurkunde en wiskunde gehouden dan van economie en management&organisatie. Ik begon dus toch wel een beetje te twijfelen. Gelukkig was er na de workshop toch nog even tijd om nog snel even bij de electrical engineering speeddate te zitten om toch nog maar even wat informatie te krijgen. Hier kreeg ik de tip om een meeloopdag te doen. Dit was echt de beste tip ooit.

Ik heb hierna een meeloopdag gedaan bij technische bedrijfskunde en electrical engineering omdat ik toch best wel aan mezelf begon te twijfelen. De meeloopdagen waren voor mij echt doorslaggevend. Mijn meeloopdag bij technische bedrijfskunde was wel oké. Mijn meeloopdag bij electrical engineering was zo gezellig en gemoedelijk. Al op mijn meeloopdag bij electrical engineering voelde ik me helemaal thuis bij E.T.S.V. Scintilla, de studievereniging van electrical engineering. Dit gaf dan ook de doorslag om toch voor de bachelor electrical engineering te kiezen.

Ik vermaak me goed bij mijn bachelor. Ik heb echt de goede keuze gemaakt door te kiezen voor een studie die ik leuk vind qua inhoud in plaats van een studie die ik wel oké vind maar vooral de banen mij heel leuk lijken. En het mooie is, met mijn bachelor electrical engineering kan ik nog steeds het management in van een bedrijf. Zelfs nu ik mijn minor doe, doe ik mijn minor in technische bedrijfskunde. Op dit moment denk ik eraan om een dubbele master technische bedrijfskunde en electrical engineering te gaan doen. Maar ja, zoals jullie hebben kunnen lezen, ik verander soms op het laatste moment nog, ook al dacht ik ervoor vrij zeker te zijn van mijn keuzes.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies