Bijna vier uur… de dag vliegt voorbij. Ik ga naar de couveuse afdeling. Over een half uur worden daar de infusen gewisseld. Ik heb met een arts afgesproken om mee te kijken als dit gebeurt. Elke dag worden de infusen gewisseld, en het levert vaak problemen op. Daarna treden sterke bloeddrukschommelingen op bij de kwetsbare couveusebaby’s.  Ik ga precies kijken hoe en in welke volgorde de wisselingen plaatsvindt, en hoe lang het duurt. Dat is van belang, omdat ik deze spuitenwisseling ga simuleren in het testlaboratorium. Op die manier kunnen we precies in kaart brengen wat er gebeurt bij de patiëntjes.

Voor ik ga nog even snel de nieuwe tekeningen doorsturen. De technisch ontwerper heeft nog een paar laatste dingen aangepast, na ons overleg van vorige week. De nieuwe infuuslijn begint steeds meer vorm aan te nemen. Het ontwerp is er op gericht om zo veilig mogelijk kleine hoeveelheden medicatie toe te dienen, waarbij de dosering niet mag gaan schommelen of tijdelijk worden onderbroken. Het is een groot project waarbij veel mensen betrokken zijn. Techneuten, industrieel ontwerpers, artsen, verpleegkundigen maar ook de innovatie afdeling, patentexperts en onderzoekers. Ik vind het erg leuk om als spil in dit diverse team te werken. Door mijn technische studie kan ik meepraten over het technische ontwerp, de keuze voor materialen en productiemethoden. Samen kijken we naar de tekeningen en overleggen we met de producent.

Studiekeuze

Ik vond het op de middelbare school al leuk om bezig te zijn met concrete, praktische dingen. Geen theorie en dikke boeken lezen, maar ontdekken hoe iets werkt en vooral hoe je iets beter kan laten werken. In de keuze voor een geschikte studie ben ik heel wat universiteiten afgeweest. Toen ik een folder van Biomedische Technologie in mijn handen kreeg, wist ik: “Dit is het”. In mijn werk ben ik elke dag bezig met dingen ontwerpen, maken en realiseren van technologie die het menselijk lichaam beter laat functioneren of die zorgt dat – in mijn geval- medicijnen nauwkeuriger kunnen worden toegediend. Het is werk wat er echt toe doet. En ik zou het fantastisch vinden als straks, mede door mijn werk, de nieuwe infuuslijn echt gebruikt wordt in ziekenhuizen!

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies