Overzicht alumni verhalen 

Via de ervaringsverhalen van afgestudeerden kun je te weten komen waarom zij soms bepaalde beslissingen maakten, als student of als afgestudeerde. Tegelijkertijd zie je waar alumni terecht kunnen komen in de maatschappij.  Je conclusie zal zeker zijn dat je als afgestudeerde STEM-er altijd een spannende toekomst tegemoet gaat. 

Brechtje Riphagen- Biomedische technologie 

Haar Bachelordiploma voor Biomedische Technologie behaalde Brechtje in 2005. Hierna vervolgde zij nog een extra opleiding aan de Linköping University in Zweden en na het behalen van dit diploma in 2006 vervolgde zij haar masteropleiding. Deze deed zij weer aan de Universiteit Twente, nl MSc Biomedical Engineering. Zij slaagde in 2011 Cum Laude af. Haar carrière verliep van Junior Constultant bij Tibbe Company tot oprichter/eigenaar van Innofuse in Utrecht.  Lees meer over Brechtje

Ingeborg Bikker - applied mathematics 

Ingeborg startte haar studentenleven bij de Universiteit Twente in september 2005 bij Applied Mathematics (toentertijd werd deze opleiding nog in het NL gegeven, en heette toen Technische Wiskunde) . Ze behaalde haar BSc diploma in 2010 en vervolgde de MSc opleiding Applied Mathematics tot 2014, toen ontving ze haar mastersdiploma. Tegenwoordig is Ingeborg druk als PhD kandidaat waardoor ze ook veel samenwerkt met het Sint Maartenskliniek in Nijmegen.  Lees meer over Ingeborg

Daian Saman - Educational Science and Technology

Na haar bacheloropleiding Computer Science afgerond te hebben in haar moederland Mexico, besloot Daian verder te kijken en de wereld in te trekken. Zij doorliep een exchange programma aan de Czech Technical University in Praag, werkte een tijdje voor een bedrijf en besloot daarna toch een masteropleiding te gaan zoeken. Deze vond ze in Nederland aan onze University of Twente, nl. Educational Science and Technology. Omdat Daian de Nederlandse taal nog niet zo machtig is, hebben we het interview in het Engels afgenomen en op 'papier' gezet. Lees vooral het boeiende verhaal van Daian over de combinatie die zij maakt met technologie en sociale wetenschappen. 

Marlous van der Braak - Mechanical Engineering

Een masteropleiding binnenstromen nadat je eerst een bachelor HBO hebt afgerond is ook mogelijk aan de University of Twente. Uiteraard zul je dan eerst een pre-master moeten volgen waardoor je daarna aan je Master kunt beginnen. Een brede interesse, de combinatie van techniek en management en de fantastische specialisatiemogelijkheden waren voor Marlous van der Braak doorslaggevend om na haar hbo-opleiding de master Mechanical Engineering aan de University of Twente te gaan volgen. Lees meer over Marlous haar keuzes, ervaringen en in welke functie ze terecht gekomen is na haar afstuderen. 

Nadia Bloemendaal - Applied Mathematics

Wist je dat het zien van de film Twister en de fascinatie voor extreem weer je leven richting kan geven? Voor Nadia heeft het zelfs haar studiekeuzes bepaald. De bachelor Applied Mathematics heeft haar een goede basis gegeven om daarna een master in meteorologie te gaan vervolgen. Op dit moment is Nadia bezig met haar promotieonderzoek in Amsterdam. Ben jij benieuwd wat de opleiding Applied Mathematics voor haar heeft betekend en wat ze er nog steeds aan heeft? Daar kom je achter als je het verhaal van Nadia leest.

Chat offline (info)
Om deze functionaliteit te gebruiken:
Accepteer cookies