Twentse Wiskunde Estafette (4/5 vwo)

op 7 november 2018 vind de Twentse Wiskunde Estafette plaats. Leerlingen uit 4 en 5 vwo doen in teams mee aan deze uitdagende, wiskundige wedstrijd. Bekijk de onderstaande video voor een impressie van deze dag!

Wat is de Twentse Wiskunde Estafette?

Bij de Twentse Wiskunde Estafette kan je je inschrijven in teams van 4 leerlingen. De dag begint met een puzzelronde. Vervolgens gaan we na de lunch verder met de estafette. In de estafette is het jullie opdracht om zoveel mogelijk wiskundige vragen op te lossen in een korte tijd. Jullie kunnen daarbij kiezen uit makkelijke en moeilijke vragen. Hoe moeilijker de vraag, hoe meer punten je krijgt. Op een groot scorebord wordt bijgehouden wie de meeste vragen ingeleverd heeft. Of dit goed of fout is krijg je pas te zien bij de prijsuitreiking! Om je een idee te geven welke vragen je kunt verwachten, hebben we van elk niveau een voorbeeldvraag gegeven (met antwoord natuurlijk).

HOE KUN JE MEEDOEN?

Vorm een team met drie klasgenoten en vraag aan je wiskundeleraar of je mee mag doen. Hij of zij kan je inschrijven via deze website. Je hoeft niet heel goed te zijn in wiskunde, maar het is wel handig als je snel kunt denken en doen. De Twentse Wiskunde Estafette is bedoeld voor 5 vwo leerlingen, maar 4 vwo’ers die wel van een uitdaging houden mogen ook meedoen. Er zijn zelfs een paar 4 vwo teams in het verleden die hebben gewonnen. Per school mogen maximaal 5 teams meedoen.

Indicatie Leerlingenprogramma

10.00 uur     Ontvangst
10.45 uur     Opening
11.00 uur     Puzzelronde
12.15 uur     Lunch
13.00 uur     Twentse Wiskunde Estafette
15.00 uur     Pauze
15.40 uur     Prijsuitreiking en afsluiting
16.15 uur     Einde

INSCHRIJVING

Wil jij meedoen aan de Twentse Wiskunde Estafette?

Helaas staan de inschrijvingen nog niet open, je kunt je inschrijven vanaf half september!

DOCENTENPROGRAMMA

Voor de begeleidende leraren staan er twee lezingen gepland. Er wordt uiteraard rekening gehouden met tijd om de leerlingen in hun voortgang van de puzzelronde en estafette te kunnen volgen.

Voor informatie kun je mailen naar pre-u@utwente.nl.

Chat offline (info)