Webpack (formulieren, etc.)

Andere gebruikers rechten geven voor WebPack

Als jij een item in WebPack aanmaakt, dan heb jij alleen de rechten om deze aan te passen. Andere mensen, die rechten voor dezelfde website hebben, kunnen er niet bij, omdat een WebPack niet per definitie aan één website gekoppeld is. Je kunt zelf anderen rechten geven voor jouw WebPack-formulieren.

Op het startscherm (na inloggen in WebHare) klik je op User Management/Gebruikersbeheer: 

Het tabblad User Mangement wordt geopend: 

Klik op het search/zoeken icoon boven (1). Hierdoor opent het zoekscherm aan de rechter kant. Als je het zoekscherm eerder hebt gebruikt staat deze mogelijk nog open en kun je deze actie overslaan. Typ in het zoekscherm de achternaam van de persoon die je rechten wilt geven (2). Als je de persoon hebt gevonden, dubbelklik je op de gebruiker (3).

De gebruiker die je dubbelklikt, staat vervolgens in je hoofdscherm boven. Onderaan zie je welke rechten deze gebruiker al heeft. Je kan hem/haar nu rechten geven: 

Klik op Grant right (1), en in de pop-up vervolgens op WebPack (2). In het kader komen alle webpacks te staan, waar je rechten voor mag uitdelen. Kies 1 of meerdere (met CTRL + muisklik) en selecter bij (3) de rol die iemand moet krijgen. In de meeste gevallen heb je maar één keuze. 

Als de persoon zelf ook rechten moet kunnen uitdelen voor dit formulier aan derden, vink deze optie dan bij (4) aan. Klik op OK om op te slaan. De gebruiker heeft nu de rechten, en jij ziet de formulieren zelf ook nog.

Niet bevoegd om rechten uit te delen?

Als je bij (3) een melding krijgt dat er geen rechten zijn om uit te delen. Dan heeft degene (meestal collega) die je het recht heeft uitgedeeld de optie bij (4) niet aangevinkt. 

In dat geval kan de persoon die je de rechten heeft gegegven (of de webhare servicedesk) dat vinkje alsnog aanzetten. Hiervoor kan je collega vanuit het WebHare startscherm naar Gebruikersbeheer/user management gaan, jouw account opzoeken in het zoekscherm, je naam dubbelklikken om al je rechten in beeld te krijgen, en vervolgens in de lijst onderaan het betreffende formulier opzoeken. Achter alle webapack-formulieren staan yes of no, afhankelijk ervan of iemand wel of niet rechten door mag geven. Bij een no kun je het formlier dubbelklikken om de eigenschappen/properties van het betreffende formulier te bekijken (kan ook via knop ernaast): 


Vervolgens staat in user management/gebruikersbeheer een yes achter de betreffende webpack en kan de gebruiker de rechten nu wel doorgeven.