Template: UT 2016

Webformulieren (Webpack-module in webhare)

In de module 'WebPack' kun je webformulieren aan. Deze koppel je vervolgens aan een webpagina, om het formulier onder deze pagina te hangen. Antwoorden worden online bijgehouden voor je, en het formulier kan zowel naar de organisatie als ook naar de aanmelder automatisch (gepersonaliseerde) bevestigingsmail sturen.

Een aantal tips: 

  • Taal: knoppen in je webpack items worden getoond in de standaardtaal van je website. Zie Webhare FAQ links in het menu voor meer uitleg over de taalinstellingen.
  • Rechten voor webpacks: Als jij een item in webpack aanmaakt, dan heb jij alleen de rechten om deze aan te passen. Onderaan de ze pagina vind je een linkje met uitleg, hoe je andere WebHare-gebruikers rechten kan geven.
  • Andere vragen als...: Als je het formulier onderverdeeld in meerdere pagina's dan kun je vragen (pagina's) overslaan. Een meerkeuzevraag biedt je de optie aan te geven dat je naar een bepaalde pagina van het formulier springt indien een bepaald antwoord is gekozen

No-reply e-mailadres van de UT gebruiken als afzender

Als je als afzenderadres niet een bestaand e-mailadres van een medewerker of student wilt gebruiken, kan je ook gebruik maken van het no-reply adres van de UT. Hiermee voorkom je reacties op de mail. Dit e-mailadres kan je instellen als afzender bij het veld voor e-mailadres van de invuller en bij de Eindpagina / Finish Page. Vul hiervoor als afzenderadres in:
Universiteit Twente no-reply <no-reply@utwente.nl>


Automatisch gepersonaliseerd antwoord versturen

Geef hiervoor de betreffende vraag/vragen een tag (via eigenschappen van de vraag), bijvoorbeeld ‘naam’ voor een achternaam. In de bevestigingsmail (een te uploaden word doc) zet je dan ‘Beste heer/mevrouw [questions_by_tag.naam.answer]’, en webpack vult automatisch de ingevulde achternaam in. Daarvoor moet altijd questions_by_tag en answer staan tussen de []. Zorgt ervoor dat je tekst in je word document de style ‘normaal’heeft (geen heading 1, heading 2, etc.), alleen dan werkt het.

… zelfs met bijlage

Als je een bijlage mee wilt sturen met de automatische mail (bijvoorbeeld voor het aanvragen van brochures): zet dan je bijlage (als pdf) en je mail (als word-bestand) samen in een zip-file en upload deze op de plek, waar je normaal de te versturen e-mailtekst plaatst.

Vragen kopiëren

Als je alleen enkele vragen wilt kopiëren, dan kun je met [ctrl] + vraag naar een andere map slepen vragen kopiëren. Wil je een kopie van je gehele formulier? Download hem dan naar je computer  (als zip file) en upload hem vervolgens weer naar Webpack.

MEER INFORMATIE: 

Onze testwebsite heeft nog veel meer tips voor WebPack-formulieren en een voorbeeldformulier.