Functies per onderwerp

Bladerbare pdf's

Zelf een gratis account aanmaken

Een bladerbare PDF kun je gratis bij www.issuu.com aanmaken. Maak een account aan, dan kun je vervolgens een PDF uploaden en er zelf een bladerbare pagina van maken. Dit is vooral handig als je vaker hiervan gebruik wilt maken. Het bestand staat dan niet op je eigen website, maar op www.issuu.com/username/.... Je kunt dan een link op je website zetten naar de bladerbare PDF.

Belangrijke bestanden op centrale UT-account

Als je grote/belangrijke pdf bestanden hebt die je bladerbaar wilt publiceren, zoals een jaarverslag van een faculteit of instituut, dan kun je deze ook aanleveren bij de centrale redactie voor plaatsing op het UT-account van Issuu.com. Vervolgens kun je je publicatie op je eigen website toevoegen.

Issuu-bestand in je website embedden

Het is mogelijk direct naar een ‘neutrale’ pagina te linken, waar het logo van www.issuu.com niet te zien is. Klik hiervoor op GET EMBED CODE “<>”, en kies in het volgende scherm  de styling opties die je zelf wilt. Kopieer vervolgens de code die onderaan achter Embed Code staat naar de website waar je de bladerbare PDF wilt hebben. Hoe een een stukje HTML code op de website plaatst staat op

  • Voor de witte oude websites (dit is een video-handleiding, maar alle soorten HTML plaatsen werkt hetzelfde)
  • Voor de nieuwe websites van 2013: Plaatsen in een widget