Functies gevorderden per onderwerp

Widgets toevoegen en beheren

POSITIE

Widgets kunnen op twee locaties worden geplaast:

  1. Door ze aan een tekstpagina te koppelen worden ze onderaan de pagina gehangen.
  2. Door een inline component 'widget block' in de lopende tekst te zetten. (Voor minimaal 2, bij voorkeur 3 widgets). 

AANBOD van widgets

Er zijn twee opties:

  1. Je maakt zelf widgets aan binnen je website en koppelt deze aan je webpagina. 
  2. Je gebruikt een of meerdere widgets die reeds door de centrale redactie zijn aangemaakt en beschikbaar zijn gesteld. 

Optie 1: Eigen widgets aanmaken

Voordat een eigen widget toegevoegd kan worden aan een pagina, moet deze eerst aangemaakt worden. Daartoe maak je in je website op het hoogste niveau eerst een widget-folder aan (als je website deze nog niet heeft). Dit doe je via de knop New folder/Nieuwe map. Deze widget-folder dient de naam widgets te krijgen. Laat de titel leeg (anders zou de map mogelijk in het menu komen).

De widgets die je in deze map aanmaakt zijn vervolgens in die gehele site bruikbaar, maar niet in een andere WebHare-site.

Als je een widget-folder hebt kun je widgets aanmaken. Ga naar je widget-folder en klik op New file/Nieuw bestand. Kies een widget, vul een naam in (hier zijn geen eisen aan verbonden, kies zelf naam die de widget voor jou herkenbaar maakt.) Sla de widget op. Vervolgens kun je de widget dubbelklikken om alle benodigde velden in te vullen. De verschillende widgets-types worden op de testwebsite toegelicht.

OPtie 2: Centrale widgets hergebruiken

Een groot aantal widgets is al beschikbaar, je hoeft ze zelf niet meer aan te maken. Dit zijn widgets als route naar de UT, een doorlink naar de vacaturesite, een boek of video over de UT, etc. 

Op de testwebsite zijn deze widgets allemaal uitgelicht, onderverdeeld in hun categorie waar je ze kan vinden. 

Widgets aan een pagina koppelen

Om widgets onderaan de pagina te hangen open je de properties/eigenschappen van de betreffende pagina. Dit kan ook met een map, om alle bestanden in de map van de betreffende widgets te voorzien. Op de properties zie je een tabje widgets. Hier kun je stuk voor stuk je widgets toevoegen en in de juiste volgorde slepen. Je kunt ook meerdere widgets tegelijkertijd selecteren. Bij het toevoegen van de widgets heb je twee opties. Widgets hergebruiken van de centrale redactie (eerste kader, blauw) of je eigen widgets toevoegen (tweede kader, roze):