Basisfuncties per onderwerp

Taal/Tweetaligheid

Het splitsen van talen is bij websites van essentieel belang. 

Heb ik een tweede taal nodig? Iederen spreekt toch Engels?

Als mensen met Nederlandse woorden in Google zoeken, dan toont Google primair Nederlandse websites. Wil je gevonden worden als iemand een Nederlands woord in Google intoetst? Dan zul je ook een Nederlandse pagina moeten hebben. Vaak is een statische pagina met een klein tekstje voldoende. Zorg ervoor dat het tekstje woorden bevat waar je op gevonden wilt worden, en link aan het einde van het tekstje door naar de volledige Engelse versie van de website. 

Gevolgen als je talen niet splitst  

Zoekmachines zien talen door elkaar op één websites als niet gebruikersvriendelijk en zullen daarom websites met gemengde talen lager in de zoekresultaten plaatsen. Het komt af en toe zelfs voor dat Google pagina's met twee talen helemaal niet meer in de zoekresultaten toont. We hebben al genoeg profielen van professoren uit Google zien verdwijnen, omdat een pagina meer dan alleen één taal bevatte. Mocht je pagina door gemengde talen helemaal uit de Google zoekresultaten verdwenen zijn, zorg er dan voor dat je de talen wel netjes splitst en ga vervolgens naar https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url om de pagina weer in Google toe te laten voegen.

Tweede taalversie aanmaken

Heb je naast een Engelse website ook een Nederlandse nodig of andersom? Dan kunnen de beheerders van Webhare deze site voor je aanmaken. Je kan de websites zelf aan elkaar koppelen via de eigenschappen van de website, tabje 'Content relateed'.