Template: Student Union

De Student Union gebruikt een eigen template binnen webhare. Hieronder staat informatie voor beheerders van de SU-webpagina's.

Rechten, gebruikersaccounts en aanmaken van nieuwe (sub)websites

Gebruikersaccounts zijn altijd emailadressen van studenten en medewerkers. Indien een gebruiker geen s- of m-nummer van de UT heeft kan bij de ICT-servicedesk een x-nummer aangevraagd worden. Rechten voor SU-webpagina's kunnen worden aangevraagd bij de office manager van de SU, die de aanvraag bij Online Media kan indienen. De SU-webcoordinatoren kunnen zelf zien wie er rechten heeft voor een website, via gebruikersbeheer/user management > tweede tabje > boom bovenaan openklappen totdat betreffende website zichtbaar is, dan worden rechts de rechten weergegeven (zwart=op dit niveau gegeven, grijs=op hogere map rechten uitgedeeld). De SU geeft door als rechten niet meer nodig zijn.

Nieuwe websites worden uitsluitend aangemaakt op verzoek van de office manager van de SU of de portefuillehouder communicatie SU. URL-afspraken voor SU-websites:  

Hulp voor gebruikers

Gebruikers van de SU-website template kunnen zelf bij Online Media terecht voor

Omdat de SU-site niet via Online Media gebouwd is kan het zijn dat Online Media niet alle functionaliteiten van de SU-site kent. We kennen het CMS wel goed en kunnen daarom wel vaak de vragen beantwoorden.

Technische vernieuwingen/releases

De SU houdt zelf een wensenlijst bij voor toekomstige ontwikkelingen. De office manager SU en portefuillehouder communicatie SU houden zelf contact met de leverancier voor doorontwikkelingen (zo veel mogelijk gebundeld, zo min mogelijk losse issues.)

Uitleg webhare algemeen

Voor meer informatie verwijzen we naar onze cursussen (WebHare Expert).

Uitleg specifieke functies SU-template

Er is een testwebsite beschikbaar. Hier worden een aantal opties toegelicht.

Website instellingen

Bij eigenschappen van je website (website links selecteren, knop properties/eigenschappen aanklikken) kun je een aantal instellingen doen: 

Site: site instellingen aanpassen, zoals taal en kleur van de site, maar ook type site zoals 'committee'. Let logo wordt links boven op de site getoond. De placeholder voor nieuws wordt getoond bij nieuwsitems die geen foto hebben. Alleen van toepassing als de website een nieuwsmap bevat.
Menu: Optioneel je eigen menu samenstellen, als je niet alle mappen en bestanden met titel in je menu wilt tonen. 
Footer: Optioneel toevoegen van een footer aan de website (tekstje, kolommen met links, social media kanalen)
Netwerk: alleen beschikbaar op de centrale SU-site. Vult de zwarte balk die bovenaan de SU site alle suborganisaties weergeeft
Vertalingen: geef bij een website hoofdmap, map of pagina aan, wat de bijbehorende pagina is in een andere taal. Aan te raden voor de hoofdsite en alle hoofdmenu-items van de site. Indien gewenst ook op elke pagina in te stellen. Let op: van beide kanten instellen, de vertaling is niet voor alle sites automatisch een op een.

Verder moet er een map 'zoeken' in je site staan om de site werkend te maken. Deze map kan uit een andere site gekopieerd worden (rechter muis op de map).

Menu

Elke map en elk bestand op het hoogste niveau komt boven in het menu (niveau 1), mits de titel ingevuld is. Bij mappen wordt er voor het diepere niveau automatisch een submenu gegenereerd aan de rechter kant van je website (niveau 2), dat wederom een submenu kent (niveau 3). 

Aanvullende eigenschappen/opties van bestanden

Bij de eigenschappen van een bestand kun je nog een aantal extra zaken instellen: 

Inline componenten

Via de inline component-knop in de editor {...} kun je speciale elementen in de lopende tekst toevoegen.

SU nieuwsbrief-template

Omdat deze via een externe leverancier gemaakt is en niet via Online Media, kan Online Media geen volledige ondersteuning bieden m.b.t. functionaliteiten. Omdat de UT hetzelfde systeem gebruikt kun je echter veel tips van de UT-pagina halen: www.utwente.nl/pronuntio.