Tips per onderwerp

Taal/Tweetaligheid

Elke website heeft een primaire taal, en optioneel een tweede taal. De primaire taal stel je in door in webhare je site te selecteren in het linker kader, en vervolgens boven in het menu op ‘properties/eigenschappen’ te klikken. In de pop-up kun je op heb tabblad ‘@campus’ dit soort voorkeuren wijzigen. Het UT-logo links boven op je website wordt in de taal van je website getoond.

Een tweede taal toevoegen

1)Als je hoofdtaal Nederlands is, dan kun je vervolgens (optioneel) in de hoofdmap een map ‘en’ toevoegen, om de button ‘English’ te genereren om in die map je Engelse website te maken.

2)Als je hoofdtaal Engels is, dan maak je een map ‘nl’ aan om de butten Nederlands in beeld te krijgen rechts boven.

Belang van de tweede taal

Natuurlijk kun je je website op deze manier in twee talen bijhouden, maar een volledig tweetalige website is niet altijd noodzakelijk. Je kan er ook voor kiezen op één pagina bij de tweede taal te plaatsen, om ook in deze taal via zoekmachines gevonden te worden.

Tip: Op de website van Marketing & Communicatie is een style guide beschikbaar, incl. een lijst met honderden educatieve woorden NL/EN. Zie www.utwente.nl/mc --> diensten --> ABC à vertalingen.