Template: oud (wit)

Veelgestelde vraag: Witruimte naast de site – waarom?

Antwoord: De UT website moet voor een grote meerderheid goed toegankelijk zijn. De site is (zonder de witruimtes) 1024 pixels breed. Op dit moment (juni 2010) gebruiken nog 13% van de bezoekers van de UT-website een scherm van 1024 pixels breed. Bij deze groep past de site dus net op het scherm. Vergroten van de site zou daarom voor deze (op dit moment nog erg grote groep) problemen opleveren.

Header (balk bovenaan)

De buttons ‘contact’ en ‘English’/’Nederlands’ worden toegevoegd, als in de hoofdmap van de website de map ‘contact’ is aangemaakt en de tweede taal wordt getoond, door in de hoofdmap een map ‘en’ OF ‘nl’ is aangemaakt. Meer informatie over de taalinstellingen, zie het kopje ‘taal’ (een pagina terug).

Daarnaast kun je in de header de titel van je website instellen. Selecteer je site in het kader links, en klik op ‘properties/eigenschappen’ boven in het menu. In het nieuwe scherm kun je bij het tabblad ‘@campus’ de titel van de homepage instellen, zowel voor de NL als de EN versie.

Hoofdscherm

Als je een document op de site bekijkt zie je bovenaan het kruimelpad staan. Dit geeft aan waar in de site je op dit moment bent. Het kruimelpad kan beginnen met HOME of met de naam van je site (of met de naam van de bovenliggende site, als je die link geactiveerd hebt, zie pagina hiervoor). Die keuze kun je zelf maken bij de instellingen van je site. Selecteer je site in het kader links, en klik op ‘properties/eigenschappen’ boven in het menu. In het nieuwe scherm kun je bij het tabblad ‘@campus’ kiezen of ‘home’ wilt vervangen door iets anders. Brother links zijn een submenu bovenaan je pagina. Deze kun je op dezelfde pagina activeren, onder bij ‘@campus settings’. Wat brother links doen: Als je in een map 5 submappen hebt, en je bekijkt de inhoud van map 1, dan worden de andere vier submappen bovenaan getoond, om snelle navigatie naar deze andere vier mappen mogelijk te maken. De breedte van het hoofdscherm wordt bepaald door het gebruik van banners.

De footer blijft altijd onderaan zichtbaar, zodat bezoekers de belangrijkste sites/onderwerpen altijd direct kunnen vinden. De footer is niet individueel te veranderen. In de footer rechts onderaan is ook een contactformulier opgenomen. Hier kan de bezoeker een formulier invullen, dat direct naar de persoon gestuurd wordt, die de betreffende pagina voor het laatst heeft bewerkt. Instellingen m.b.t. dit formulier vind je hier: Selecteer je website, klik op eigenschappen/properties, en kies bij het tabblad @campus de gewenste instelling.

Banners/Blokken rechts

De instructie over de  blokken is niet meer beschikbaar omdat deze binnenkort worden vervangen door andere elementen. We adviseren daarom zo min mogelijk blokken te gebruiken.