Bij het aanvragen van een website is de volgende informatie relevant:

  • Voor welke situaties regelt de UT een website of domeinaam? > De UT regelt alleen een website voor je in specifieke situaties, maar in het algemeen is de website dan gratis.
  • Welk sjabloon/layout gebruik je? > Standaard werkt iedereen in het Content Management Systeem van de UT in het UT-sjabloon, maar in sommige situaties (studieverenigingen, projecten met meerdere partijen) kan hier een uitzondering voor worden gemaakt. Bij een uitzondering wordt alleen webruimte en een domeinnaam ter beschikking gesteld, en moet de aanvrager alle zaken verder zelf regelen. Dan dient de aanvrager zelf aan alle richtlijnen op het gebied van veiligheid, toegankelijkheid (verplicht voor overheidswebsites om mensen met beperkingen te ondersteunen) en privacy te voldoen.
  • Welke URL gebruik je? > De UT websites draaien in principe op www.utwente.nl maar in specifieke situaties (studieverenigingen of projecten met meerdere partijen) kan daar een uitzondering op worden gemaakt. 

De uitgebreide informatie en het aanvraagformulier is uitsluitend beschikbaar op onze Engelse ondersteuningswebsite:

Het beleid voor domeinnamen (en emailadressen) is vastgesteld door het College van Bestuur. Marketing & Communication voert dit namens het CvB uit.