Nieuwsbrief Mei 2010, update 1

Subject: Groot onderhoud WebHare

Beste WebHare-gebruiker,

Je ontvangt deze mail omdat je een account hebt in WebHare voor

a) het aanpassen van websites of

b) een profiel in de expertdatabase.

Hierbij willen we je laten weten, dat het gebruik van WebHare tijdens een onderhoudsperiode (17 mei – 21 mei) maar beperkt mogelijk zal zijn. We gaan over op nieuwe hardware (nieuwe server) en er wordt een nieuwe versie van WebHare geïnstalleerd en in gebruik genomen. Dit kan helaas niet in een weekend plaatsvinden.

Welke gevolgen heeft dit onderhoud voor mij?

Naast het omzetten van WebHare naar een nieuwe server, komt er voor de gebruikers aan de invoerkant ook een nieuw scherm met wat nieuwe functionaliteiten in WebHare.

De werking van het systeem blijft grotendeels hetzelfde. Mocht je toch vragen hebben na de omzetting over vormgeving of over de nieuwe functionaliteiten, dan kan je mailen met de Webredactie van S&C. Tevens zullen na het onderhoud nieuwe cursussen worden aangeboden. Hierover volgt later nog bericht.

Welke websites worden door het onderhoud getroffen?

Alle UT-websites in WebHare, met uitzondering van:

- bachelor-voorlichtingssites
- fotoarchief

Dit zijn dus bijna alle UT-pagina’s.

De homepage van de Universiteit Twente en alle pagina’s die tijdelijk onder het domein www.universiteittwente.nl draaien vallen buiten dit onderhoud en zullen gewoon beschikbaar blijven.

Welke problemen kunnen optreden?

-

Inloggen in WebHare is niet mogelijk gedurende één of meerdere dagen (er zal een mail worden gestuurd als je weer gebruik kunt maken van WebHare).

-

Updaten van de website is niet mogelijk gedurende één of meerdere dagen. Dit betekent dat aanpassingen aan websites gedurende het onderhoud niet mogelijk zullen. Als er toch aanpassingen tijdens het onderhoud worden gedaan, zullen deze daarna verloren gaan.

-

Na het onderhoud zullen enkele links/koppelingen met databases niet automatisch weer goed werken. ICTS en de Webredactie S&C hebben mogelijk enkele dagen nodig, om dit volledig te herstellen.

-

Het kan zijn dat er databases die aan je website gekoppeld zijn die niet helemaal goed werken. Als dat het geval is, controleer achteraf of deze allemaal werken en geef eventuele problemen door aan de Webredactie S&C via webredactie@utwente.nl.

Voor vragen/meer informatie:

Wij zullen je één week voor de onderhoudsperiode voorzien van meer informatie en een meer nauwkeurige planning. Er zal tijdig een bericht uitgaan zodat iedereen die nog bezig is in WebHare de gegevens kan opslaan zodat ze niet verloren gaan. Mocht je zelf vragen hebben, neem dan contact op met de S&C Webredactie: webredactie@utwente.nl.

Mocht je geen gebruik meer maken van je webhare-account, geef dit dan door aan de webredactie. Dan zul je voortaan geen mailtjes meer ontvangen.