Wat bieden wij?

Testen en meten

Om te weten hoe goed het lichaam functioneert en hoe het is gesteld met de gezondheid, werken wij samen met de fysiotherapeuten van Topvorm Twente. Zij kunnen je helpen bij een optimaal herstel van blessures en helpen je bij het revalideren! Hieronder is er meer informatie te vinden over wat wij kunnen aanbieden. 

Inloopspreekuur op locatie

Het is mogelijk om een inloopspreekuur te organiseren waarbij je met alle soorten klachten terecht kunt. Het is wel belangrijk om te weten dat de klacht wordt bespreken, er zal geen verdere behandeling op dit moment plaatsvinden. Het is altijd mogelijk om daarna verdere behandeling in te plannen met de fysiotherapie.  
Is het niet handig om het inloopspreekuur te organiseren op de werklocatie? Topvorm Twente heeft ook inloopspreekuren op locatie The Gallery! 

werkplekonderzoek

Vaak hebben mensen het niet door, maar bijvoorbeeld de manier waarop je tijdens je werkzaamheden zit/staat/bukt kan belastend zijn voor je spieren. Dit kan leiden tot klachten waarvoor je naar de dokter of naar de fysio moet. Wij bieden een werkplekonderzoek aan, waarbij op locatie wordt gekeken hoe de werkhouding van het personeel is. Daaruit komen bruikbare tips die er voor kunnen zorgen dat u en uw collega's minder last krijgen van fysieke klachten en de werkhouding daarmee kunnen verbeteren! 

Handknijpkracht

De handknijpkracht kan gemeten worden middels de hand dynamometer. De maximale knijpkracht van de hand geeft een redelijke weergave van de algehele spierkracht in het lichaam. De maximale kracht is afhankelijk van het geslacht en leeftijd. Tevens kunnen klachten aan de handen of onderarm de test beïnvloeden. De maximaal geknepen kracht kan worden vergeleken met de referentiewaarde om een indruk te krijgen van de spierkracht in het lichaam.

De test wordt zittend of staand uitgevoerd waarbij de arm langs het lichaam hangt en de elleboog in een hoek van 90 graden en de pols in neutrale positie is. Beide handen worden getest bij de eerste meting. Bij een vervolg meting gaat de voorkeur uit naar de dominante hand. Elke meting wordt 3 keer herhaald voor een betrouwbare uitslag. De hoogste waarde wordt vergeleken met de referentiewaarde uit de tabel om te kijken hoe de verhouding is.