Archief Internationalisering

Universiteit Twente toegelaten tot global E3

Universiteit Twente is vanaf medio januari 2016 toegelaten tot het consortium van zeventig vooraanstaande technische universiteiten wereldwijd: Global Engineering Education Exchange (GE3 ). Hiermee wordt het mogelijk om studenten met deze instellingen uit te wisselen. Vooral de interesse voor uitwisselingscontracten met Amerikaanse instellingen is groot. Dat wordt nu mogelijk voor UT studenten.

Het aangaan van het GE3 contract past bij de ambitie van de Universiteit Twente (UT) om studenten op te leiden tot Global Citizens, zoals in de internationaliseringsvisie is verwoord. De UT vraagt van haar studenten om een deel van hun UT opleiding in het buitenland te volgen. Met een uitwisselingscontract via GE3 , gericht op engineering studenten, krijgen de studenten de in het buitenland behaalde studiepunten erkend in het diploma van hun eigen universiteit en opleiding.

Belangrijke instellingen binnen GE3 zijn bijvoorbeeld Technion; Israel Institute of Technology, Technische Universit├Ąt Muenchen, RWTH Aachen University, Nanyang Technological University Singapore en tientallen universiteiten uit de Verenigde Staten. Tot nu toe was alleen de TU Delft lid van de GE3 . De UT is een interessante partner binnen het consortium, vanwege de goede aansluiting op het profiel van Global GE3 : Science, Technology, Engineering, Mathematics. Dat blijkt ook uit de groep instellingen waaruit het consortium bestaat, waar onder zich al 16 exchange partners van de UT bevinden.

De inkomende exchange studenten van het consortium kunnen, net als alle andere exchange studenten op de UT, vakken volgen op voorwaarde dat ze door de opleidingen worden toegelaten. Studenten die via dit uitwisselingscontract bij de UT komen, kunnen een keuze maken uit het complete Engelstalige UT vakkenaanbod, dat uit circa 1000 vakken en de High Tech Human Touch modules die de UT mede voor inkomende exchange hebben ontwikkeld. modules op bachelor en master niveau bestaat. In eerste instantie zullen UT studenten van Advanced Technology en Creative Technology vanaf 1 januari 2017 gebruik gaan maken van deze uitwisselingsmogelijkheden. Dit kan jaarlijks worden uitgebreid.

De toelating van de UT tot het consortium wordt 25 januari 2016 formeel bekrachtigd in een Memorandum of Understanding.

Meer informatie over GE3 : http://www.iie.org/Programs/GlobalE3

Contactpersoon: Bertyl Lankhaar, Woordvoerder College van Bestuur, tel 053 489 2210