Archief ICT in Onderwijs

ICT in onderwijs

5 OKTOBER EERSTE MOOC GELANCEERD, TWEEDE ONDERWEG


De UT werkt op dit moment aan twee Massive Online Open Courses (MOOC’s). “Ultrasound Imaging: What Is Inside?”, wordt op 5 oktober a.s. gelanceerd. Nu al zijn er meer dan 1000 aanmeldingen. De MOOC “Supply Chain Innovation” volgt eind dit jaar. Deze vorm van online onderwijs geeft de UT de kans om Twentse kennis en specialismen te delen met een wereldwijd publiek.


Als je praat over online onderwijs is het acroniem MOOC (Massive Open Online Courses) niet meer weg te denken. In de zomer van 2014 heeft het CvB besloten om te investeren in online onderwijs, en specifiek in MOOC’s. Ontwerp en ontwikkeling van een MOOC vergt een breed scala aan deskundigheden. Een goede online course is meer dan videobeelden, er worden ook toetsen, opdrachten en andere leeractiviteiten aangeboden.


De twee teams van docenten zijn sinds het najaar van 2014 aan de slag. Zij worden ondersteund door een projectcoördinator per MOOC. Verder is er een Support Team gevormd vanuit ICTS, M&C en CES voor alle voorkomende werkzaamheden waar nodig. Dit gaat van onderwijskundig advies, tot marketing en juridische zaken. Ook is de UT een partnership aangegaan met Futurelearn.


“Ultrasound Imaging: What is inside?”

Macintosh HD:Users:koopalwy:Desktop:shots:steenbergen.jpg

Wiendelt Steenbergen tijdens opnamenDe lead-educator van de course is prof.dr. Wiendelt Steenbergen. De aanmelding staat al open en op 5 oktober a.s. gaan de eerste online studenten van start. De course is met name gericht op (aankomend) studenten en professionals die met apparatuur werken waarop dit van toepassing is. Wil je meer weten, de trailer bekijken of aanmelden? Kijk dan hier.“Supply Chain Innovation”

Jos van Hillegersberg tijdens opnamenDe tweede MOOC die nu in ontwikkeling op de UT is getiteld “Supply Chain Innovation”. Deze komt later dit jaar beschikbaar. De lead educator van deze course is prof.dr. Jos van Hillegersberg. Er zijn ook nog hoogleraren van zowel EWI, CTW als BMS bij betrokken.Meer informatie

Meer weten over MOOC's en online onderwijs? Kijk op: www.utwente.nl/online-cursussen of neem contact op met Wytze Koopal, de coördinator van het MOOC Support Team.


Wytze Koopal, Jordy van Zandwijk