Campus app

Nieuwe Starbucks vestiging op campus Universiteit Twente geopend

Twente, 13 november 2015 – Starbucks Coffee Company en foodservice-organisatie Albron openen vandaag de deuren van de Starbucks vestiging in het EDU-café aan het O&O-plein op de campus van de Universiteit Twente. De campus van de UT is een ontmoetingsplek van internationale pioniers en ondernemers. Het heeft een aanjagende functie voor mensen die het beste uit zichzelf willen halen door samenwerking met anderen. Daar horen uitstekende faciliteiten en dus ook goede koffie bij.

Internationale uitstraling en inspirerende ontmoetingsplaats

De UT ontwikkelt haar campus tot een inspirerende ontmoetingsplaats voor wetenschappers en studenten, met veel ruimte voor vernieuwing, durf en creativiteit. De campus vormt een internationale broedplaats voor baanbrekende innovaties, waar theorie in de praktijk wordt gebracht en ‘state of the art’ leerfaciliteiten worden geboden. Daarbij stelt de UT hoge eisen aan haar omgeving. De campus is meer dan alleen een plek waar mensen elkaar zien en spreken. Het is een plek waar persoonlijke interactie, ontwikkeling en beleving centraal staan.

Starbucks past uitstekend bij deze uitstraling en ambities. Starbucks, de Universiteit Twente en Albron hebben allen kwaliteit hoog in het vaandel staan en hebben oog voor de verbinding tussen mensen en hun omgeving. Met dit in gedachten heeft het EDU-café een flinke impuls gekregen, met meer plekken en passende faciliteiten. Het resultaat is een volwaardig leerplein met exclusieve voorzieningen, voor zowel studenten als medewerkers. De vernieuwde locatie is een goed voorbeeld van het Starbucks ‘third place’ concept: een plek tussen huis en werk waar mensen samenkomen om in een aangename sfeer te genieten van een kop koffie of thee. Daarnaast ondersteunt de komst van deze vestiging de ontwikkeling van een internationale community van talent en ondernemerschap op de universiteit.

“Het is een unieke kans om het herinrichten van het studiecafé te combineren met een internationaal merk als Starbucks. Zo kunnen we onze studenten en medewerkers een geweldige omgeving bieden waarin ze goede koffie kunnen drinken, elkaar op een ontspannende manier kunnen ontmoeten en in een rustige ambiance kunnen studeren of overleggen met elkaar,” aldus Victor van der Chijs, voorzitter College van Bestuur.

Samenwerking Starbucks en Albron

Voor Starbucks maakt deze uitbreiding onderdeel uit van de strategie om verder te groeien in Nederland via vestigingen van licensed partners en betekent de vestiging op de campus een versteviging van de samenwerking met Albron. Starbucks en Albron openden eerder al samen stores in bijvoorbeeld het Academisch Medisch Centrum Amsterdam (AMC), de Universiteitsbibliotheek van de Rijksuniversiteit Groningen en Erasmus Universiteit.

Noot voor de redactie:

Over Starbucks: Sinds 1971 zijn wij bij Starbucks Coffee Company toegewijd aan het op duurzame wijze kopen en branden van de hoogste kwaliteit arabica koffie. Het bedrijf heeft vestigingen over de hele wereld en is de voornaamste koffiebrander en retailer van kwaliteitskoffie in de wereld. Door te streven naar perfectie en trouw te blijven aan onze principes, brengen we de unieke Starbucks Experience voor elke klant tot leven. Wij nodigen u uit om de Starbucks Experience met ons te delen in één van onze vestigingen of via Starbucks.com.

Over Albron: Albron is een foodserviceorganisatie, actief in Catering en Horeca. Albron verzorgt met zo´n 5.000 medewerkers eten en drinken op bijna 1.000 locaties in Nederland: bij bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, in ziekenhuizen en zorginstellingen, binnen dag- en verblijfsrecreatie. Kijk voor meer informatie op Albron.nl.

Voor aanvullende informatie kunt u contact opnemen met:

Albron:
Anselma van den Berg via anselma.van.den.berg@albron.nl of +31 (0)6 23156108
Starbucks: EMEACommunications@starbucks.com
University of Twente: Bertyl Lankhaar, 053 - 489 2210 of 06 - 2002 74 35, woordvoerder van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.