Summerschool verdere stap in de internationalisering

Succesvol debuut CuriousU summerschool

Een summerschool anders dan alle andere. Een summerschool waarin studenten van over de hele wereld een week lang kennis opdoen over de belangrijke thema’s waar de UT zo sterk in is. Hen laten leren binnen de ontspannen sfeer van een festival en daarmee op een geheel eigen wijze kennis laten maken de UT. Dat was het idee. En…. dat is gelukt: van 11 tot en met 18 augustus hebben maar liefst 180 enthousiaste deelnemers vanuit wel 28 verschillende landen een unieke ervaring op kunnen doen bij de allereerste editie van CuriousU summerschool.

Genieten van de geheimen van illusionist Victor Mids.

Inspirerende speech door Yori Kamphuis.

Het resultaat van samenwerken

Maandenlang is er door meer dan 100 docenten en medewerkers heel hard gewerkt om een inhoudelijk zeer sterk programma neer te zetten en alles eromheen te organiseren. Vanuit de gehele organisatie is hieraan bijgedragen. En laten we daarbij ook niet de tientallen studentassistenten vergeten die op allerlei gebied geholpen hebben.

Een geslaagde opzet

Gezien de positieve reacties en de gezichtsuitdrukkingen van de deelnemers gedurende de week, kunnen we concluderen dat onze opzet is geslaagd. We hebben ook weer goed gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die onze campus biedt. De grote tenten op het evenemententerrein en de ‘camping’ op het veld ernaast gaven al meteen een festivalsfeer. Daarbij maakten de optredens van de inspirational speakers en de vele activiteiten het plaatje compleet.

Op excursie met de course Smart Cities.

Experimenteren met 3D-printers.

Belangrijke stap in de internationalisering

Deze summerschool is de eerste stap uit de internationaliseringsvisie. Met de realisering van CuriousU zijn we dus weer dichterbij het verwezenlijken van onze internationale ambities gekomen, zoals verwoord in Vision2020. We hopen dat de deelnemers ambassadeurs zijn geworden van CuriousU en van de UT. Uiteraard vertrouwen we erop dat we ze terugzien bij één van onze masteropleidingen.

CuriousU summerschool in een notendop

CuriousU summerschool vond plaats van 11 t/m 18 augustus 2015 op de campus van de Universiteit Twente. Het initiatief is voortgekomen uit ideeën die zijn ontstaan tijdens Create the UT of Tomorrow 2014. Meer informatie vind je op www.utwente.nl/curiousu. Meer foto’s vind je op onze Facebookfotopagina.