Algemeen

Winnaars Create the UT of Tomorrow: The Enterprising University en ‘Small World Networks’

Op 16 april maakte de jury van de denktank Create the UT of Tomorrow bekend wie de winnaars waren van alle inzendingen die tijdens en na 1 april zijn binnengekomen. De jury heeft alle voorstellen beoordeeld op Novelty, Relevance, Workability en Thoroughness. Twee groepen sprongen eruit: de Toxy Turbo’s en Net Worth.

“De Jury is erg enthousiast over de moeite die 15 groepen hebben gedaan om na de denktank nog tot een verder uitgewerkt voorstel te komen. De jury heeft nu ook met name gelet op de wijze waarop groepen hun idee hebben aangevuld met voorstellen voor implementatie. Hoe kan er concreet begonnen worden met het implementeren van het idee?,” aldus Prof.dr.ing. Dave Blank.

Winnende groepen krijgen ballonvaart

De groep Toxy Turbo’s scoorde met ‘The Enterprising University’, hoog op Relevance, Workability en Thoroughness. Deze groep heeft de presentatie uiterst verzorgd vorm gegeven en ook een origineel filmpje toegevoegd.  Het voorstel bestaat uit drie elementen:

• Maak de Universiteit Twente via “UT2GO” buiten de regio Twente zichtbaar.
  • Vergroot de zichtbaarheid en toegankelijkheid van wat er op de universiteit gebeurt op de Campus Meet@UT.
  • Maak de activiteiten op de Campus direct toegankelijk voor bedrijven via “Company Portal.”

De tweede groep die eruit sprong was de groep  Net Worth, met een organisatieconcept geïnspireerd op ‘Small World Networks’. Dit concept is een antwoord op de vraag over hoe we ons zo kunnen organiseren dat we innovatief onderzoek bevorderen, flexibel en wendbaar  interdisciplinair kunnen werken, zowel in onderzoek, onderwijs als in valorisatie. Deze groep geeft enkele principes mee die concreet toepasbaar zijn binnen de UT.

Samen met de twee winnende groepen van 1 april, Festivaliz'UT en UTopia, zijn de Toxy Turbo’s en  Net Worth uitgenodigd om hun ideeën te presenteren aan het College van Bestuur, de Decanen en Wetenschappelijk Directeuren. In juni gaan de vier groepen de Campus vanuit een ander perspectief bekijken; zij krijgen als prijs een ballonvaart.

Eervolle vermelding

De jury heeft uiteraard ook andere voorstellen besproken en gewogen en vindt dat ook daarin onderdelen geschikt zijn voor een verdere uitwerking. De groepen Science Challenges, UTPolis en BOOT verdienen een eervolle vermelding, omdat deze groepen zeer waardevolle ingrediënten voor vervolg hebben aangeleverd. Science Challenges wil studenten van de UT uitdagen om te werken aan vraagstukken die in competitief verband door toonaangevende experts vanuit het bedrijfsleven worden voorgelegd. UTPolis presenteert het idee voor de versterking van onze identiteit als een ondernemende universiteit 2.0. De groep BOOT introduceert BOOT-CampUS geïnspireerd door talentenprogramma’s zoals ‘So you can dance’en ‘Masterchef Junior Australia.’

Vervolg proces

Alle ideeën van de 45 deelnemende groepen worden in een samenvatting online voor iedereen beschikbaar gesteld, naar verwachting begin juni dit jaar. De voorstellen worden hierin gerangschikt naar een aantal meest voorkomende thema’s: Smart & Living Campus, Education on demand, Network organisation, Support and talent development, Research, (education) and entrepreneurship, Multi-, inter- and cross disciplinary focus.

Contactpersoon: Bertyl Lankhaar (T: 053 489 2210), woordvoerder van het College van Bestuur van de Universiteit Twente.