Nieuwsarchief

CuriousU summer school 11-18 augustus 2015

Projectteam

Het idee voor een summer school in festival stijl is ontstaan tijdens Vision 2020. Om dat idee heen is een projectgroep geformeerd die bestaat uit Sander Lotze (S&B), Erik van Dijk (S&B), Rianne Kaptijn (S&B), Bas Reuvekamp (Campus) en Kim Bruil (M&C). Zij hebben wekelijks projectoverleg.

Samen met de course leaders maken ze er een inhoudelijk sterke summer school van, mét een festival component. 

De courses zijn en de ontwikkelaars zijn:

Design the Future: Wits, W.W. (CTW); Ludden, G.D.S. (CTW)
Hands-on Physics: Thornton, A.R. (CTW) 
A Boost for Health and Happiness: Weiss, L.A. (BMS); Janssen, S. (BMS)
Security & Risk Management: Chivata Cardenas, I. (CTW)
EntrepreneurialU: Ridder, A. (HR, BMS) 
Smart Cities: Berg, M.M. van den (BMS) 
Clean Water: Lammertink, R.G.H. (TNW)
Serious Gaming: Bruinsma, G.W.J. (BMS); Spil, A.A.M. (BMS)

Om up-to-date te blijven en van elkaar te horen wat de voortgang is komt deze groep één keer per maand samen om te overleggen.

Doelgroep

De primaire doelgroep van CuriousU is de Europese bachelorstudent, maar iedereen met een nieuwsgierige geest is welkom! Wie geïnteresseerd is in de onderwerpen die aan bod komen en beschikt over bachelor werk- en denkniveau en een woordje Engels spreekt zal zich prima redden in die week. De deelnemers die zich tot nu toe hebben aangemeld komen ook vanuit heel Europa: Spanje, Duitsland, Italië, Groot-Britannië en uiteraard ook Nederland. Maar ook Mexico en Indonesië zijn vertegenwoordigd.

Programma

Een dag van CuriousU ziet er als volgt uit: de deelnemers komen samen voor een ontbijt en luisteren naar een inspirerende spreker. Vervolgens gaan ze naar de courses om van daaruit terug te komen voor een lunch. Tijdens de lunch zal er ook ruimte zijn voor een activiteit om even de benen te strekken. Vervolgens weer drie uur deelnemen aan de course en de avond staat in het teken van cultuur/ontspanning en uiteraard een hapje eten. 

Voor uitgebreidere informatie over CuriousU kijk op http://www.utwente.nl/curiousu/