Blog CvB

Van der Chijs en Brinksma bij Hannover Messe, 8-04-14

Gisteren en vandaag zijn Ed Brinksma en ik in Hannover geweest ter gelegenheid van de Hannover Messe. In de Holland High Tech stand van de 3TU.Federatie worden we als UT breed vertegenwoordigd met showcases zoals de Pirate (pipe inspection robot), Robird, Frog (campusrobot), het Smart Grid House en de nanozuil van MESA+. Onze prijswinnaar ‘4Silence’, een spin-off van de Universiteit Twente, demonstreert haar vinding voor geluidsreductie langs wegen.

Frog

Behalve op onze eigen stand zijn we ook in het Holland Paviljoen aanwezig, met o.a. onze Solar auto en een presentatie van Dave Blank. Ed en ik hebben tevens deelgenomen aan een speciaal programma waarin de handelsbetrekkingen tussen Nederland en Duitsland centraal staan.

Solar

Minister Kamp en een aantal topambtenaren hebben we diverse zakelijke relaties ontmoet zoals TenCate en Philips.

Gezelschap

Onze studenten en onderzoekers hebben een prachtige plek op de beurs en krijgen veel aanloop van bezoekers. Al met al een mooie internationale profilering van de UT als ondernemende universiteit op de grootste industriebeurs ter wereld.