Archief

Create Tomorrow 2015

Dit jaar stelde de Student Union op verzoek van het College van Bestuur ook UT medewerkers in de gelegenheid om deel te nemen aan de nationale denktank Create Tomorrow op 22 april 2015 . Een groot studenten evenement dat elke twee jaar wordt georganiseerd voor studenten uit het hele land.

Bijna 20 student- en medewerkersteams gingen enthousiast aan de slag met de UT casus over ‘toekomstbesteding onderwijs.’ De vraag was om een meerjarenstrategie te ontwikkelen in het licht van de technologische ontwikkelingen, zoals online onderwijs, onderwijs op maat, augmented & virtual reality, smart campus, universitaire (digitale) netwerken.’ 

Het winnende studententeam bestaat uit de leden van het bestuur van de SV Proto (Creative Technology). Zij bedachten het idee van ‘ The connected classroom.’
Het winnende medewerkersteam bestaat uit medewerkers van de dienst CES, onder de naam VisIOnairies 2.0. Zij kwamen met het voorstel GUTS The University of Twente Game.
Beide teams hebben hun idee onlangs gepresenteerd aan het College van Bestuur en de Decanen.

De ideeën die tijdens Create the UT of Tomorrow naar voren kwamen zijn ook als input voor de visie op ICT in het onderwijs gebruikt.