UPDATE: Bekijk HIER de uitkomsten van de tweede bijeenkomst van TNW.

Op 7 februari organiseerde TNW de bijeenkomst over de toekomst van de UT. Rector Magnificus Ed Brinksma presenteerde zijn visie op de toekomst in 2025. Futuroloog Wim de Ridder deelde de trends die hij ziet voor de universiteiten van de toekomst en voor die van de UT in het bijzonder: waar liggen kansen.

Hans Hilgenkamp opende de bijeenkomst met een filmpje over qCraft Minecraft. Een populaire game voor kinderen rond 11 jaar, de generatie die rond 2020 richting de UT zal komen. We moeten ons instellen op de komst van deze nieuwe generatie en hun manieren van leren.

Hilgenkamp wil de discussie verdelen in drie termijnen: de korte termijn ontwikkelingen van nu tot 2017. De middellange termijn, 2017-2020, waar we ontwikkelingen terug zullen zien als de Google-bril en brain chips en de lange termijn na 2020 waarvoor de ontwikkelingen nu nog niet voorspelbaar zijn.

Centrale vragen voor de bijeenkomst zijn voor Hilgenkamp: Wat maakt de UT ‘the place to be’ in 2020? Hoe bereiken we dat en wat betekent dit voor faculteit TNW? Lees hier meer (only English).