Carperdiem

Miniatuurweergave van item


Pinetumvijver


Hengelsportvereniging CarperDiem is een subvereniging van de personeelsvereniging van de Universiteit Twente, namelijk de UT-KRING.

Onze hengelsportvereniging bestaat inmiddels 48 jaar en beleefde in 2015 haar 45-jarig jubileum. De vereniging telt momenteel zo’n 75 leden, aangezien er nog voldoende ruimte is voor nieuwe leden zien wij dit aantal graag groeien. Daarom zijn wij nog op zoek naar liefhebbers van de hengelsport.

Het prachtige landgoed waarop de Universiteit Twente is gevestigd kent talrijke mooie vijvers waarvan in het merendeel door onze leden mag worden gevist.
Aangezien alleen leden van CarperDiem gebruik mogen maken van het visrecht op deze vijvers heb je over het algemeen alle ruimte om rustig te kunnen vissen. De vijvers bevatten een rijk bestand aan diverse soorten vissen, waardoor de meeste vissers goed aan hun trekken kunnen komen. Van karper-visser tot en met roofvis-vissers er is voor elke visser wat wils.

CarperDiem organiseert elk jaar een 2 tot 3-tal activiteiten voor haar leden.
In het voorjaar brengen we ons jaarlijkse bezoek aan de forelvijvers van “de Forelderij” te Usselo, waar onder het genot van een hapje en een drankje gezellig kan worden gevist op forellen.
Tegen het einde van de zomer vind de jaarlijkse bekerwedstrijd plaats aan een van de mooiste vijvers op de UT, de zogenaamde Pinetum-vijver. Deze dag wordt traditioneel afgesloten met een BBQ op Boerderij Bosch.
Tevens biedt de vereniging haar leden de mogelijkheid jaarlijks zelf activiteiten te organiseren.

Elk jaar wordt afgesloten met een Algemene Ledenvergadering, waarbij het afgelopen jaar wordt doorgenomen en waar iedereen zijn of haar stem kan laten horen. Na de ledenvergadering wordt er normaliter nog even gezellig een frisje of borreltje gedronken.

Om lid te kunnen worden van CarperDiem, dien je eerst lid te worden van de UT-Kring.
Enkel mensen met een dienstverband bij de Universiteit Twente, gepensioneerde werknemers, studenten en mensen werkzaam bij buitenfirma’s die op contractbasis bij de Universiteit werken, kunnen lid worden van de UT-kring.
Vervolgens kun je lid worden van onze vereniging.
De contributie bedraagt momenteel € 7,50 per jaar, waarna je een vergunning ontvangt die je het visrecht op de vijvers verleend.
Leden kunnen de contributie overmaken naar: NL40ABNA0515898996 (o.v.v. volledige naam & contributie + jaar van lidmaatschap, bijv: 2018 etc.).

Lijkt het je wat om lid te worden van Hengelsportvereniging CarperDiem?
Wordt dan nog vandaag lid en meld je aan via: hsvcarperdiem@gmail.com

Graag tot ziens bij CarperDiem!

Namens het bestuur,

Ron Schaftenaar (penningmeester/secretaris)