Nieuws

Beste GEWIS-ers,

Op verzoek van mw. dr. Renske van Wijk van het Technisch Medisch Centrum van de Universiteit Twente (https://www.utwente.nl/nl/techmed/) het volgende. Wie het leuk en/of nuttig vindt om een bijdrage te leveren aan het wetenschappelijk onderzoek op de Universiteit Twente, wordt van harte uitgenodigd een kijkje te nemen op https://www.utwente.nl/onderzoek/meedoen/projecten/.

Daar zie zie je een groot aantal onderzoeken, onder andere naar Parkinson, reuma en vermoeidheid na kanker, waarvoor op dit moment deelnemers worden gezocht. Soms voor vragenlijsten, soms voor het testen van technologie, soms om echt mee te denken over onderzoek. Het gaat niet altijd over medische onderwerpen, zo is er al een project geweest over het herkennen van nepnieuws.

Als je er op dit moment geen interessante projecten bij ziet, ga dan naar https://www.utwente.nl/onderzoek/meedoen/ en schrijf je in op berichten (maximaal één per maand) over nieuwe projecten.

En als je zelf een idee hebt over een onderwerp dat toch beslist eens onderzocht moet worden, ga dan naar de ideeënbus op https://www.utwente.nl/onderzoek/meedoen/ideeenbus/ en beschrijf je idee in een mailtje, gericht aan meedoen@utwente.nl.

Meewerken aan wetenschappelijk onderzoek doe je een beetje voor jezelf, want het is leuk en interessant. Maar je doet het veel meer voor anderen, die baat hebben bij de resultaten.

Succes!

Met vriendelijke groet, mede namens Renske van Wijk,
Selma Kamphuis
Coördinator Activiteitencommissie