6 maart 2012                     14.15 uur                 IJsbaan Twente

Ruim drie jaar geleden opende Erica Terpstra de IJsbaan Twente. Een baan om trots op te zijn. Voor het maken van het ijs wordt gebruik gemaakt van één van de modernste installaties in zijn soort, een z.g. ammoniak/CO2 installatie. De ijsbaan maakt gebruik van twee warmtepompen om energie terug te winnen voor de verwarming van het complex. De baan heeft een eigen waterwinning/onthardings-installatie en de ijspreparatie gebeurt met een tweetal Zamboni machines. Erg interessant om het geheel te bekijken.

De coördinator Technische Dienst, George Bouret, zal onze gastheer zijn. Na een inleiding in een bovenzaal dalen we af naar de kelders om de installaties te zien.

U kunt zich opgeven vóór donderdag 1 maart 2012 via activiteiten@gewis.utwente.nl of op 074-2914558. We verzamelen om 14.15 uur voor de ingang van de IJsbaan. Er is een grote parkeerplaats voor de ijshal. Het adres is Colosseum 90, Enschede. De rondleiding in de catacomben is niet geschikt voor rolstoel- of rollator- gebruikers. Zij kunnen wel bij de inleiding zijn. De zaal die wordt gebruikt, is via een lift te bereiken.

Indien u alleen de inleiding wilt bijwonen dan dat graag bij uw aanmelding aangeven.

Bij bijzonderheden op de dag van de excursie kunt u bellen met 06 53662722 of met 06 233 677 13.