10 mei Lentewandeling

Tijd, plaats, en vervoer

Op dinsdag 10 mei, ’s middags, is de jaarlijkse Lentewandeling in het Springendal, Hezingen/ Ootmarsum onder leiding van onze vertrouwde natuurgids Maria Hunder. Verzamelen parkeerplaats Hooidijk/Brandtorenweg 14.00 uur. U moet daar met eigen vervoer komen.

Wandeling. Allereerst wandelen we naar de plek waar de goudschat uit de 7e eeuw is gevonden, waarschijnlijk een cultus/offerplaats. Vanaf het hoogste punt van de stuwwal wandelen we langs een oorlogsmonument. Daarna via de bronnen en erosie/beekdalen naar de familie Geerds waar we een kop koffie/thee met iets lekkers kunnen gebruiken. Dit prachtige Twentse erf wordt met liefde onderhouden door Fons en Maria Geerds. Onderweg hopen we op een mooie bronvegetatie waaronder de Gevlekte Orchis. Het gebied is van Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten.

Kosten: De kosten zullen 5 Euro p.p. zijn.

Deelname en aanmelding. Er kunnen 44 mensen deelnemen. Plaatsing gaat in volgorde van aanmelding op het GEWIS emailadres. De aanmelding kan zoals gebruikelijk met een mail naar: activiteitgewis@gmail.com.  Graag duidelijk aangeven voor welke activiteit(en) er wordt aanmeld, en voor hoeveel personen;

Sluiting opgave:  2 mei. Je ontvangt daarna een nieuwe mail, met details over betaling, eventueel gecombineerd vervoer en route. Nu nog niet betalen!

Bij behoefte aan nadere informatie kun je bellen met Ron Velthoen, 06  22948741