Zie 2021

5 okt 2021 - Lezing

5 okt 2021 - Lezing

Leo van Dongen (hoogleraar aan de UT) spreekt over: Techniek achter de schermen van de Nederlandse Spoorwegen

I.v.m. het Coronabeleid en de catering moet u zich met het aantal personen aanmelden via activiteitgewis@gmail.com uiterlijk donderdag 30 september. Het maximum aantal deelnemers is 50.

Leo van Dongen was tot september 2019 Directeur Techniek bij NS.Sinds 2010 is hij hoogleraar Maintenance Engineering aan de Universiteit Twente. Hij neemt u in zijn presentatie op 5 oktober 2021 mee in de ontwikkeling van de mobiliteit in Nederland, de bijdrage van NS en de rol van technologie daarin: aanvankelijk dominant en centraal, in de jaren van de verzelfstandiging van de publieke diensten enigszins verguisd en nu weer van belang en terug in de directiekamers. Nederland blinkt uit in de betrouwbaarheid van onze publieke en private infrastructuur: wegennet, spoorwegen, defensie, woningsector, energievoorziening, olieraffinage enzovoorts. Het beheer daarvan dient zorgvuldig plaats te vinden: goede prestaties afgewogen tegen zo laag mogelijke kosten en risico’s.
Leo van Dongen vertelt over de wijze waarop de treinen van NS worden geïntroduceerd en vervolgens worden onderhouden, zodat de reizigers dagelijks veilig, punctueel en comfortabel op hun bestemming aankomen. Hij doet dat aan de hand van zijn ervaringen over de afgelopen 40 jaar.

Tijd: Dinsdag 5 oktober, 14.30 uur
Plaats: Ontmoetingsruimte van de Ontmoetingskerk  
- Adres van de Ontmoetingskerk: Varviksingel 139 / 7512 EK Enschede. 
- Ingang van de Ontmoetingsruimte: Dr. J. Wagenaarstraat 6 / 7541 XK Enschede, aan de achterzijde van de kerk. 
- Parkeren: achter de kerk of in de omliggende straten.