2016

Lezing: Gaat het al wat beter, dokter?

20 september 2016 14.30 uur Boerderij Bosch

Gaat het al wat beter, dokter?
Lezing door Erwin Hans, hoogleraar Operations Management in de Zorg, Universiteit Twente.

In deze voordracht gaat de spreker in op vragen als:

“Waarom wordt er zoveel gewacht door patiënten in de zorg ?”of “Waardoor zijn de zorguitgaven zo enorm uit de hand gelopen?” en “Hoe kan de zorg de grote uitdagingen waar ze voor staat in de komende decennia aan?

Na zijn studie Technische Wiskunde en promotieonderzoek het op gebied van Logistiek en Planning in de Industrie heeft Erwin Hans zijn academische carrière voortgezet binnen Technische Bedrijfskunde aan de UT. Inmiddels leidt hij een leerstoel op het gebied van Operations Management in de Zorg en is hij betrokken bij een grote onderzoeksgroep (in samenwerking met sectie de Operations Research binnen de afdeling Technische Wiskunde). De gezamelijke missie is om zorginstellingen te helpen hun problemen op te lossen t.a.v. de productiviteit (bijv. kosten, wachttijden), kwaliteit van zorg en kwaliteit van arbeid.

In de presentatie zal worden geschetst hoe wordt samengewerkt met de zorgsctor, welke mooie resultaten al zijn geboekt en welke grote uitdagingen nog in het verschiet liggen.

Erwin Hans is vorig jaar uitgeroepen tot de “UT-docent van het jaar” en heeft landelijk in dit verband een eervolle 2de plaats bereikt.