Zie 4 november 2014

4 november 2014 14.15 uur Presentatieruimte CTT

Combi Terminal Twente B.V. verlaadt en vervoert zeecontainers. Het containertransport gebeurt zowel over water, het spoor als over de weg. CTT is de modernste inland terminal van Nederland. Jaarlijks worden er meer dan 150000 containers vervoerd. CTT biedt een snelle doorvoer naar het Europese binnenland. Via de Duitse noordhavens duurt het transport wel 1 à 2 dagen langer. Mede daardoor wordt Twente zo aantrekkelijk. Een belangrijk item van de excursie zal het logistieke proces zijn.

De heer Danny Otter zal een promotiefilm laten zien en vervolgens een presentatie geven. De presentatieruimte bevind zich op de eerste verdieping. Er is helaas geen lift aanwezig. We zullen aansluitend een rondleiding (lopend) over het terrein krijgen waarbij een groot aantal zaken aandacht krijgen. Voor de mensen die minder mobiel zijn en niet ver kunnen lopen, zal er in het gebouw beneden uitleg gegeven worden over de theorie achter de logistieke systemen.

Aanmelding voor dinsdag 28 oktober per e-mail aan activiteiten@gewis.utwente.nl of eventueel per telefoon 074-2914558. Geef bij uw aanmelding aan of u een grotere afstand over het terrein kunt lopen of niet.

Adres: Combi Terminal Twente B.V., Zuidelijke Havenweg 4, 7554 RR Hengelo (Ov)

Routebeschrijving: Vanaf de A35 neemt u afrit 27 'Hengelo-Zuid', u rijdt dan in de richting van 'Industrieterrein Twentekanaal Zuid' en vervolgens slaat u rechtsaf de Diamantstraat in. U volgt de weg en u slaat bij de 4de weg links af. U rijdt nu voor de DHL langs de Opaalstraat in. U rijdt deze weg helemaal uit en aan het eind maakt u een haakse bocht naar rechts. U volgt deze weg en u ziet aan het eind van deze weg de containerterminal CTT links liggen. Doorrijden tot de vrachtwagen ingang. Links de bezoekers parkeerplaats van de CTT oprijden.