Zie 2012

1 mei 2012 voor tijden zie de tekst Weerselo

Keuze 1: Solextour van twee uur met een tussenstop

Altijd al eens op een authentieke Solex willen toeren? Dan wordt nu de gelegenheid geboden! U kunt op het nostalgische ritme van de Solex genieten van de natuur rondom Weerselo. U vergeet dat u met pensioen bent en voelt zich weer als 40 jaar geleden. Na drie kwartier maken we een tussenstop om op krachten te komen. U kunt een drankje voor eigen kosten bestellen. Daarna rijden we een mooie route naar Het Stift. Hier hebben we op eigen kosten in of bij de Stiftsschuur een nazit met de deelnemers aan de wandelexcursie. Na ongeveer een half uur rijden we gezamenlijk terug naar het Solex Verhuurbedrijf. Om te mogen rijden moet u in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs. De tour is voor eigen verantwoording.

Aanmelden voor de Solextour vóór 24 april via activiteiten@gewis.utwente.nl of 074-2914558. De kosten bedragen slechts €10 per persoon (GEWIS past de rest bij) over te maken op rekeningnummer 21.57.694 van UT-Kring Gewis te Borne o.v.v. Solextour. Betalen op de datum van de aanmelding! Het aantal deelnemers is beperkt: inschrijving is op volgorde van aanmelding. Wees er dus snel bij!

Het adres van Solexverhuur Twente is Gunnerstraat 33, 7595 KD Weerselo. Graag aanwezig zijn om 13.30 uur. Na uitleg en testrijden vertrekken we om 14.00 uur.

Keuze 2: Wandelexcursie over Het Stift.

De wandeling gaat voor het merendeel over onverharde paden en is voor rolstoelgebruikers niet gemakkelijk maar wel mogelijk. De rondwandeling volgt het pad van de voormalige gracht en brengt ons langs de belangrijke plaatsen van Het Stift. Tijdens de rondleiding krijgt u door de toelichting van de gids een beeld van Het Stift van vroeger (Het Stift bestaat al 800 jaar) en nu. Aansluitend hebben we een informatieve bijeenkomst in de Stiftskerk waarin de rol van de kerk binnen de historie van Het Stift uiteengezet wordt. Voor de rondleiding wordt van de deelnemers een vrije gift verwacht; GEWIS doneert aan de kerk.

Na afloop is er een gezamenlijke nazit met de deelnemers aan de solextour in of bij de Stiftsschuur (eigen kosten).

Aanmelden voor de wandelexcursie vóór zaterdag 28 april via activiteiten@gewis.utwente.nl of 074-2914558.

We verzamelen bij de Stiftsschuur, adres Het Stift 13, 7595 LE Weerselo. Graag aanwezig zijn om 14.15 uur. De rondwandeling begint om 14.30 uur.