Zie 2012

15 mei 2012 08.00 – ca. 22 uur Parkeerplaats 2, Campus UT

In december ontving u over het programma van de dag al de volgende tekst:

Deze dinsdag wordt een feestdag! GEWIS gaat naar de Haven van Rotterdam, compleet met rondvaart en een bezoek aan de Maasvlakte. Wat is er mooier voor pensionado’s dan - zelf comfortabel gezeten in bus en boot - al die bedrijvigheid waar te nemen?

Gedurende de dag worden de deelnemers in de watten gelegd. Zo is thuis ontbijten overbodig, want al om 10 uur wordt er een stop gemaakt voor een uitgebreid ontbijt.

In Rotterdam volgt een rondvaart met vol zicht op de Erasmusbrug en de skyline van het ‘Manhattan aan de Maas’. In ‘FutureLand’ komen we alles te weten van de Maasvlakte 2.

We bezoeken de EMO-terminal, en slaan de binnenkomende en vertrekkende schepen gade vanaf de Maasmonding. Een driegangen diner volgt als we weer aan de goede kant van de IJssel zijn.

Dan nu het programma in detail in de bewoordingen van onze touroperator ter Beek Reizen:

08.00 uur Vertrek vanaf Enschede, via een snelle route westwaarts.

10.00 uur Aankomst in Leusden. In een sfeervolle restaurant een uitgebreid ontbijtbuffet.

11.15 uur Vertrek voor de rit naar Rotterdam. Aan de voet van de markante en herkenbare Erasmusbrug vinden we de rederij waarmee we een circa 75 minuten durende havenrondvaart maken.

12.30 uur Vertrek voor een kennismaking met een van de grootste zeehavens ter wereld. Middenin het drukke verkeer van zee- en binnenvaartschepen beleeft u een bijzondere vaartocht door de schitterende Rotterdamse zeehavens. U ziet de indrukwekkende skyline met imposante gebouwen aan u voorbijglijden, gevolgd door een uniek uitzicht op werven, dokken en de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tijdens deze interessante havenrondvaart verschaft de kapitein een boeiende uitleg.

13.45 uur Nadat het schip is aangemeerd treffen we onze gidsen in de bussen. We vertrekken direct via een ongebruikelijk maar zeer interessant B-wegencircuit via Distripark, Botlek en Europoort naar de Maasvlakte.

15.00 uur Aankomst bij FutureLand. Dit is een interessant informatiecentrum waar u van alles aan de weet komt omtrent de Maasvlakte 2. Sinds 1 september 2008 wordt Nederland immers groter. Maasvlakte 2 rijst uit de zee omhoog. De Rotterdamse haven wordt uitgebreid met een nieuwe Europese toplocatie voor havenactiviteiten. Op de zeewering van de huidige Maasvlakte, met uitzicht op het nieuw ontwikkelde land, daar staat FutureLand, het informatiecentrum over de aanleg van Maasvlakte 2. Hier kunt u enige tijd op eigen gelegenheid doorbrengen. Mocht u iets willen gebruiken dan kunt u daarvoor terecht in het restaurant.

15.45 uur We vertrekken onder leiding van de gidsen vanaf FutureLand en rijden naar de EMO Terminal op de Maasvlakte. De gidsen vertellen u uiteraard allerlei wetenswaardigheden en bijzonderheden tijdens deze rit. Bij de EMO Terminal volgt een interessante rondleiding per touringcar over het terrein.

16.15 uur Na afloop van de 30 minuten durende rondleiding rijden we terug naar Rotterdam via opnieuw een interessante route. Indien de tijd het toelaat wordt er een stop gemaakt bij de Maasmonding van waaraf u een adembenemend uitzicht heeft op alle zeeschepen die de Rotterdamse haven in en uit varen. Uiteraard wordt ook nu een en ander van deskundig commentaar voorzien door onze gidsen.

17.15 uur Nadat we afscheid hebben genomen van de gidsen rijden we richting Twente.

19.30 uur Bij een stijlvol restaurant in Markelo wordt u verwacht voor een uitstekend verzorgd 3-gangen diner met twee consumpties (wijn, bier of frisdrank).

22.00 uur Tenslotte volgt de thuiskomst in Enschede bij P2 op de campus.

Voor reispret vooraf raden wij de volgende websites aan:

Haven van Rotterdam http://www.portofrotterdam.com

Rondvaartbedrijf Speedo http://spido.nl/

FutureLand http://www.maasvlakte2.com/nl/futureland

In de bus zullen kaarten van de Rotterdamse haven “Beleef de haven!” worden uitgedeeld. Zo kunt u onze route goed volgen.

Aanmelding kan met het bijgevoegde aanmeldingsformulier (vóór 1 mei 2012 op de post doen naar Willemien Wallinga-de Jonge, Vaarwerkhorst 65, 7531 HL Enschede) of met alle relevante gegevens per e-mail (uiterlijk 2 mei 2012 aan activiteiten@gewis.utwente.nl) . U ontvangt bij e-mail aanmelding een bevestiging van de aankomst van uw bericht per e-mail. Blijft die reactie uit neem dan contact op (tel. 053-4348144).

Op 4 mei wordt bij overtekening per loting bepaald welke leden mee kunnen gaan. U wordt spoedig na die datum geïnformeerd over uw deelname. Aan de loting doen alleen die personen mee die hebben betaald. Het maximaal aantal deelnemers is 100, het totaal aantal zitplaatsen in de twee bussen.

Bij aanvang van de dagtocht is het “vrije zit” in de bussen. De verdere dag blijft u steeds van dezelfde bus gebruik maken.

De kosten zijn € 35 per persoon. Betaling op de datum van aanmelding op rekeningnummer 21 57 694 van UT-Kring/GEWIS te Borne met vermelding van “Dagtocht 2012”.

Informatie voor personen met beperkte mobiliteit: De loopafstand van de bus naar de ingangen is overal beperkt. De toegangspaden en de locaties zijn redelijk rolstoel en rollator vriendelijk. De eigen hulpmiddelen (rollator of rolstoel) kunnen ingeklapt in de bus worden meegenomen.