UTUT-KringArchiefActiviteiten2021Bitcoinlezing | 20 januari 2021

Bitcoinlezing | 20 januari 2021

In samenwerking met GEWIS, is er op woensdag 20 januari 2021 een Bitcoinlezing van Frank Brinkkemper Msc. De lezing zal plaatsvinden via MSTEAMS.

De lezing begint om 14.30 uur, met toegang een kwartier voor aanvang.
Er zijn voor UT-Kring leden slechts 25 plaatsen beschikbaar. Deelname in volgorde van aanmelding.

Aanmelden kan per email naar activiteiten-utkring@utwente.nl met in de onderwerp regel “naam+Bitcoinlezing”. Je krijgt dan een email terug met de aanmeld/login gegevens.

In de afgelopen jaren heeft u het onderwerp vast in het nieuws voorbij horen komen: de geheimzinnige Bitcoin. Deze digitale munt heeft een flinke populariteitssprong gemaakt, waardoor inmiddels honderdduizenden Nederlanders (een deel van) een Bitcoin gekocht hebben. Maar, wie zitten nou achter deze munt? Waarom heeft een Bitcoin eigenlijk een waarde gekregen, en waarom fluctueert deze waarde zo enorm? Gaat Bitcoin ons huidige geldsysteem overnemen? Is Bitcoin de enige digitale munt? Hoe relateert Bitcoin zich tot die zogenaamde blockchain technologie? In deze lezing komt Frank Brinkkemper een antwoord geven op al deze vragen, en al de andere vragen die jullie over dit verschijnsel hebben. 

Frank Brinkkemper is afgestudeerd aan de Universiteit Twente en heeft in zijn laatste jaren aan de universiteit de techniek doorgrond. Frank heeft over een gerelateerd onderwerp zijn scriptie geschreven, en vertelt graag over het onderwerp." 

Onderstaand al vast een weblinks over Bitcoin.

Wat is Bitcoin? | Het Klokhuis

De Blockchain uitgelegd