UT-Kringleden 40% korting op kaarten World Press Photo

world press photoWorld Press Photo naar campus Universiteit Twente
In het kader van 50 jaar UT komt de World Press Photo tentoonstelling op 6 oktober naar de campus op de Universiteit Twente. Deze reizende expositie, uniek in zijn soort, is het resultaat van de jaarlijkse internationale fotowedstrijd voor persfotografie. Op 6 oktober volgt er een officiële opening en van 7 tot en met 27 oktober is de expositie open voor het publiek in gebouw de Ravelijn op het terrein van de Universiteit Twente.

UT-Kringleden krijgen maar liefst
€ 3,50 korting op kaarten, dus betalen € 4,- .

Kaarten zijn verkrijgbaar bij Boerderij Bosch van maandag tot en met donderdag van 12.00 tot 14.00 uur.

De World Press Photo tentoonstelling vindt plaats in het Atrium van Ravelijn (gebouw 10).


Elk jaar in februari beoordeelt een onafhankelijke internationale jury, bestaande uit negentien juryleden, alle inzendingen. De wedstrijd is onderverdeeld in negen verschillende categorieën en is open voor inzendingen van fotojournalisten, agentschappen, dagbladen en tijdschriften van over de hele wereld. Dit jaar is er een totaal aantal van 108,059 beelden ingezonden door 5,691 fotografen van 125 verschillende nationaliteiten.

De jaarlijkse tentoonstelling is vanaf april op ongeveer 100 verschillende locaties wereldwijd te bezichtigen. De editie van dit jaar bestaat uit meer dan 160 foto’s. Het is een jaarlijkse publieke fototentoonstelling ter promotie van de fotojournalistiek, met de beste persfoto’s van het afgelopen jaar. De hoge kwaliteit van de beelden wordt gezien als een maatstaf voor het vakgebied. In tegenstelling tot traditionele kunst- en foto-exposities is de tentoonstelling populair bij en goed bezocht door een breed publiek, daar het tevens een visuele verslaglegging is van de gebeurtenissen van het afgelopen jaar.

World Press Photo is een onafhankelijke non-profit organisatie gevestigd in Amsterdam, waar het in 1955 is opgericht. Het voornaamste doel van de stichting is het internationaal ondersteunen en promoten van persfotografie. In de loop der jaren is World Press Photo uitgegroeid tot een onafhankelijk platform voor fotojournalistiek en vrije-informatie uitwisseling. Tevens spelen educatieprojecten een belangrijke rol in de activiteiten van World Press Photo. In ontwikkelingslanden vinden seminars en workshops plaats voor individuele fotografen, fotoagenten en redacteuren. World Press Photo wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij en wordt wereldwijd gesponsord door Canon en TNT.

50 jaar UT
De Universiteit Twente staat voor 50 jaar high tech human touch. 50 jaar goed onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit. 50 jaar ondernemerschap, hecht verbonden met haar omgeving.
3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. De
ondernemende universiteit stimuleert studentondernemerschap, organiseert tal van activiteiten voor het voortgezet onderwijs en is partner in Kennispark Twente. In haar lustrumjaar 2011 zijn er een aantal hoogtepunten. Daar is de World Press Photo een mooi voorbeeld van. De Universiteit Twente is er trots op gastheer te zijn van de prestigieuze World Press Photo tentoonstelling 2011. Het benadrukt het publieke karakter van de universiteit, “we hopen vele inwoners uit de provincie Overijssel, uit Duitsland en ver daarbuiten te mogen ontvangen.”