Deze reis is i.v.m. onvoldoende aanmeldingen komen te vervallen


Van 22 oktober t/m 27 oktober 2010


Wenen & Wienerwald

Overnachten in het Hotel Wienerwaldhof 4*.


UT-Kringleden betalen €325,- (geldt voor alle gezinsleden)

Niet leden betalen €350,-


Voor de kinderen van 4 t/m 12 betalen €275,-

De kinderen krijgen een aparte kamer naast die van de ouders.


Kinderen t/m 4 jaar krijgen een bedje op de slaapkamer van de ouders.


De reis is op basis van Halfpension.


Programma

Deze gevarieerde reis laat u kennismaken met de romantische oude keizerstad aan de Donau. De prachtige keizerlijke paleizen, schitterende parken, de Stephansdom, de exclusieve winkelstraten en het Prater met het reuzenrad zullen uw hart zeker sneller doen slaan. De gezellige binnenstad is ideaal voor liefhebbers van winkelen. Op één van de vele terrasjes kunt u heerlijk genieten van een drankje met iets lekkers. De Oostenrijkse hoofdstad grenst aan prachtig natuurschoon. Het Wienerwald en het Donaudal kenmerken zich door lieflijke dorpjes, wijnbouwterrassen en de uitlopers van de Alpen en de Karpaten.


DAG 1 Heenreis

Vanuit Enschede Boerderij Bosch vertrekken we richting Zuid-Duitsland voor diner en overnachting in omgeving Regensburg/Deggendorf.


DAG 2 Bezoek Passau en aankomst Tullnerbach

Na het ontbijt vervolgen we onze reis richting Wenen. We maken een stop in Passau, de driestromenstad waar de Inn, de Ilz en de Donau samenkomen. Hier hebt u de mogelijkheid het grootste kerkorgel ter wereld te bezoeken in de kathedraal. Na dit bezoek rijden we verder naar ons viersterren hotel in Tullnerbach waar we in de loop van de middag arriveren.


Als alternatief voor deze dag kunt u ook kiezen voor het volgende programma:

Melk en boottocht Donau

Vanuit ons overnachtingsadrs rijden we naar Melk. Aangekomen in Melk rijden we naar het benedictijnenstift, één van de mooiste barokabdijen van Oostenrijk. Vele eeuwen was het stift een belangrijk religieus en cultureel centrum. Mozart heeft het stift tweemaal bezocht gedurende zijn leven. Door het prachtige Donaudal met fraaie hoge rotswanden en uitgestrekte wijnbouwterrassen rijden we terug naar ons hotel. Indien gewenst, kan (een deel van) dit traject per boot worden afgelegd. Vanaf het water kunt u genieten van de prachtige natuur en pittoreske dorpen. Aan het eind van de middag arriveren we in ons hotel in Tullnerbach.


DAG 3 Wenen en Slot Schönbrunn

Vandaag maken we, indien gewenst onder leiding van een Nederlands sprekende gids, voor het eerst kennis met de magie van Wenen. De stadsrondrit begint bij het slot Belvedere dat beschouwd wordt als het mooiste paleis van de barok. Het ligt in een fantastisch park. Vervolgens rijden we over de Ringstrasse, een prachtige boulevard met vele historische gebouwen en gaan verder via de Opera naar de bekende winkelstraten. U ziet het bontgekleurde Hundertwasserhaus. Met zijn asymmetrische ronde vormen, terrassen, gras op het dak en gouden koepels is dit het opvallendste gebouw van Wenen. Ook de Donau en het Prater staan op het programma. Na de middag bezoeken we onder leiding van de gids het schitterende Slot Schönbrunn met het slotpark. Het meer dan 1400 vertrekken tellende slot was eens de residentie van de beroemde keizer Franz Joseph en keizerin Maria Theresia.


DAG 4 Vrije dag of stadswandeling Wenen

Vandaag brengt de chauffeur u naar Wenen. Indien u wenst, reserveren wij voor u een Nederlands sprekende gids voor een stadswandeling. U wandelt door de sfeervolle oude stadskern en brengt een bezoek aan de gotische Stephansdom. De straten rond de Dom vormen het levendige centrum van Wenen met terrassen, koffiehuizen en talloze winkels. De middag is ter vrije besteding. Geniet van één van de vele terrasjes, bestel een “Torte” bij hotel Sacher of bezoek één van de vele musea die Wenen rijk is. Als u meer van de rust wilt genieten dan raden we u het Prater aan. Dit voormalige keizerlijke jachtdomein ligt in de directe omgeving van het centrum in een mooi bos- en parklandschap. U ziet hier ook het bekende reuzenrad. U kunt deze dag natuurlijk ook in het hotel blijven en daar genieten van bijvoorbeeld het zwembad of sauna. De historische oude stad evenals het Badener kuuroord bevinden zich op loopafstand van het hotel.


DAG 5 Natuurtocht Wienerwald en Seegrotte

Na het ontbijt rijden we door het mooie Wienerwald, vroeger het jachtgebied van de adel, nu het recreatiegebied van de inwoners van Wenen. Allereerst maken we een stop in Heiligenkreuz, bekend vanwege zijn cisterciënzerklooster, het oudste van Oostenrijk. We rijden via Mayerling naar Hinterbrull. In het jachtslot in Mayerling vermoordde Rudolph, de zoon van Frans Joseph en Sissi,

zijn geliefde waarna hij zichzelf van het leven beroofde. In Hinterbrull kunt u

de Seegrotte bezoeken, waar u het grootste onderaardse meer van Europa

ziet. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is de grot in beslag genomen en is het

gevechtsvliegtuig de Heinkel ontwikkeld. U kunt deelnemen aan een

rondvaart per motorboot over het onderaardse meer.

DAG 6 Terugreis

07.30 uur : Ontbijt, uitchecken en bagage in de touringcar laden.

08.30 uur : Aanvang terugreis vanuit Tullnerbach.

23.30 uur : Verwachte terugkomst in Enschede Boerderij Bosch.


Hotel Wienerwaldhof

Het 4*Hotel Wienerwaldhof is idyllisch gelegen in de bossen,

maar toch vlakbij Wenen. Een ideaal uitgangspunt om de stad Wenen, maar ook het Wienerwald te ontdekken. Het hotel beschikt o.a. over een zwembad, sauna, fitnessruimte, bar en restaurant. In het hoofdgebouw is een lift aanwezig.

Uw kamer beschikt over TV, telefoon en badkamer met bad of douche en toilet. Website hotel: www.wienerwaldhof.at.

.

Deze prijs is gebaseerd op een minimale deelname van 50 personen.


De reissom is inclusief:

* Vervoer per Tourist Class touringcar voorzien van airco en toilet

* 1 overnachting tijdens de heen- en terugreis in Duitsland in een 2-persoons kamer

* 4 overnachtingen in een 2-persoonskamer in Hotel Wienerwaldhof

* 5 maal ontbijt en diner (halfpension)

* Verzorgingskosten chauffeur

De reissom is exclusief:

* reis- en ongevallenverzekering

* annuleringsverzekering

* afscheidsdiner

* excursies en entreegelden

* gids voor stadstour Wenen

* toeslag 1-persoonskamer € 50,00 p.p.


Reserveren voor deze prachtige reis of voor meer informatie

Trudie Hondelink, Boerderij Bosch

Telefoon: 053-4894071


De reservering is pas geldig op het moment dat de reissom is overgemaakt op Girorekening 2870207 t.n.v. Personeelsvereniging UT-Kring.